In onze vorige blog spraken we met Anne Hoeijmakers uit Tienray. Anne was benieuwd naar het verhaal van Edith Pijl. Daarom stellen wij je in deze blog voor aan Edith, onze interieurstyliste en woningfotograaf in de regio Utrecht stad e.o.

Ik heb 18 jaren voor mijzelf gewerkt in logistieke oplossingen binnen ziekenhuizen. Met dit bedrijf rolde ik software uit in ziekenhuizen zowel in Nederland als het buitenland. Naast mijn werk was fotografie en stijlen altijd al mijn passie, maar door de drukte kreeg ik daar nooit de tijd voor.

“Ik ga alleen nog maar doen wat ik leuk vind”

Tijd voor fotografie

edith-pijl-profielfoto

Edith Pijl is onze Fotograaf in de regio van Utrecht. als u opzoek bent naar professionele meetrapporten, 360 graden foto’s of video’s. Bel dan naar 0625557983 of stuur een email.

Op een gegeven moment haalde ik geen voldoening meer uit mijn bedrijf en zo begon ik een opleiding aan de fotovakschool te Amsterdam. Ik dacht: Ik ga alleen nog maar doen wat ik leuk vind. In mijn vrije tijd tenniste ik regelmatig wedstrijden tegen één van Nederlands beste journalist fotografen: Raymond Rutting. Ik kende zijn werk en om het vak goed onder de knie te krijgen, heeft hij mij als leermeester meegenomen op diverse grote opdrachten als zijn assistent.

“Ik heb mijn eigen ‘Tiny House’ ontworpen en ingericht.”

In aanraking met Object&co

Toen ik mijn huis verkocht kwam ik in aanraking met Thom Punte. Ik heb tegen hem gezegd dat ik al foto’s gemaakt had van de buitenkant van mijn huis en die heeft hij toen gebruikt bij de verkoop van mijn huis. Kort daarna fotografeerde Thom het huis van een vriendin van mij en zodoende kwam hij mijn naam weer tegen. Kort daarop heeft hij mij gevraagd om hem te ondersteunen. Het werken met bracketing was mij niet bekend, zelfde geldt voor het inmeten. Zo begon ik mee te lopen met Thom en ook met Marcel Colenbrander, die toen een gebroken pols had. Marcel werkt in de Achterhoek en zo kon ik gelijk ook leren om grote boerderijen in te meten. De huizenmarkt interesseert mij wel en inmiddels ondersteun ik Thom al drie jaar met veel plezier.

Wonderhomes

Veel van onze collega’s hebben naast hun activiteiten voor Object&co ook een eigen bedrijf. Zo ook Edith: “Ik heb mijn eigen ‘Tiny House’ ontworpen en ingericht. In oktober 2017 startte ik naast mijn eigen bedrijf in de fotografie ook met ‘Wonderhomes’. Dit bedrijf run ik samen met een vriendin en wij verzorgen interieurontwerpen en geven styling advies. Inmiddels zijn er ook makelaars die ik help met interieur en styling.

En privé?

Ik woon op de uiterwaarden van Loosdrecht. Mijn huis staat op palen met rondom een steiger en ik geniet echt zo erg van deze prachtige omgeving en mijn werk. De combi van woningfotografie en het inrichten van huizen vind ik echt te gek. Ik heb twee dochters en die zijn allebei het huis uit, maar zeker met mooi weer zijn ze graag hier met alle vrienden. Demi de oudste gaat beginnen met de politieschool, zij wil graag rechercheur worden en de jongste Todi reist al vanaf haar 16e de wereld over voor haar werk als model. Jeroen is mijn vriend en werkt bij defensie, vroeger heeft hij ook de fotovakschool gedaan, maar is daar niet in verder gegaan. We reizen graag samen in Azië.

Van jongs af aan speel ik tennis en ga ik graag ieder jaar skiën. Daarnaast vaar ik graag in de buurt van Loosdrecht of over de Vecht, maar ook skeeleren en wandelen met onze hond Pip vind ik heerlijk. Borrelen met vrienden kan thuis gelukkig nog, maar terrasjes en uit eten gaan zijn uiteraard nu een beetje lastig, maar dat is zeker ook een hobby.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Edith voor het delen van haar verhaal! Eerder spraken wij met Anne Hoeijmakers, onze woningfotograaf in Limburg e.o.. Edith heeft voor het volgende verhaal Willy Lubach uit Friesland genomineerd. In onze volgende blog stellen we daarom Willy aan jullie voor.

Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Bel ons
Route