Rogier van Laren is onze woningfotograaf Eemnes, Hilversum en Het Gooi. Hij is al sinds 2016 werkzaam voor Object&co en werkt met plezier voor makelaars en beheerders van vastgoed. Voor hij fotograaf werd was Rogier chef-kok en leidde hij leerlingen op om kok te worden. Zelf ziet hij een overeenkomst tussen werken als kok en het werk als fotograaf. Benieuwd hoe hij het ziet? Lees de blog en leer Rogier een beetje kennen.

Hoe werd je woningfotograaf Eemnes?

“In mijn vrije tijd was ik altijd al bezig met camera’s omdat ik bouwkunde erg fascinerend vind. Ik heb mijn eigen huis volledig verbouwd en ook mijn vakantiewoning heb ik zelf gerenoveerd. Dan leg je vast wat je aan het doen bent, vaak voor het proces en omdat je er iets moois van wil maken.

In mijn vorige werkzame leven leidde ik mensen op tot kok, ik was namelijk zelf chef-kok. Als kok werk ik altijd met verse ingrediënten en kijk ik goed naar de presentatie van mijn gerechten. In die zin ben je als fotograaf hetzelfde aan het doen, je styled als het ware jouw producten om mensen verliefd te laten worden op een woning.”

Wat vind je van het vak van woningfotograaf?

“Ik vind het heel erg leuk! Ik kom op diverse locaties en ontmoet zodoende elke dag nieuwe mensen. Je komt aan en kijkt naar het pand of de woning. Ik begin altijd eerst met inmeten als dat moet, voor een NEN 2580 meetrapport. Terwijl ik de boel inmeet zie ik al snel wat ik wil vastleggen. Je bedenkt als fotograaf hoe je een plek zo kunt vastleggen dat een kijker geïntrigeerd raakt door het onderwerp: in dit geval de woning.

Je komt als fotograaf op veel plekken en elk huis is uniek. Sommige huizen zijn heel mooi opgeruimd, maar ik heb ook weleens meegemaakt dat een huis echt ontzettend vies en smerig was. Toen ben ik weggegaan, dan kan ik mijn werk niet doen en ik ben geen schoonmaker op dat moment. Dat doe ik thuis al genoeg.”

Wist je dat wij fotografen zoals Rogier zoeken? In diverse regio’s door Nederland?

Wij hebben Rogier geïnterviewd en hiervan een video gemaakt waarin hij praat over het vak van woningfotograaf. Naast Rogier delen nog vijf collega’s hun verhaal. Deze video’s kan je bekijken onder de vacature op onze website. Let op: Voor mobiele weergave zijn slechts twee video’s zichtbaar. Geen zorgen, alles staat ook op ons YouTube-kanaal. Als je geïnteresseerd bent, mail of bel ons dan gerust: info@objectenco.nl of 035 – 203 1532. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten.

Hoe is het om te werken bij Object&co

Door heel Nederland heen zoeken wij fotografen die, als franchiser, zelfstandig via Object&co willen werken. Luister naar het verhaal van Rogier van Laren waarin hij verteld hoe het is om voor Object&co te werken.

Bel ons
Route