Zo werkt het uiteindelijk toch vaak het beste: “Ik kwam in contact met een woningfotograaf van jullie…” In dit geval sprak Riemke onze collega Erik Luken. Erik heeft teveel werk en een paar extra handen was wel handig! Leuk om te vermelden is dat Erik het langst voor Object&co actief is. Goed, zodoende is Riemke nu actief voor Object&co in de regio Kop van Noord-Holland. Vanuit haar woonplaats, Den Oever, is Riemke op pad voor diverse makelaars en beheerders van vastgoed. In deze blog stellen we haar graag aan jullie voor!

Van hobbyfotograaf naar vastgoedfotograaf

Riemke nam vroeger al altijd haar camera overal mee naartoe: Feestjes, een weekje weg of op vakantie, haar camera gaat mee. Haar loopbaan startte echter niet in de fotografie: “Van mijn 18e tot mijn 25ste heb ik een schoonheids- en pedicurepraktijk gehad. Daarna heb ik 10 jaar een kantoorbaan gehad, maar dat werd mij op een gegeven moment te commercieel. In 2008 besloot ik om van mijn hobby mijn beroep te maken en mij om te scholen tot DTP-er/grafisch vormgever. Ik volgde de opleiding aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam en kreeg een hele leuke baan bij een drukkerij en designstudio. Naast de vormgeving volgde ik her en der cursussen op het gebied van fotografie. Hobbymatig deed ik al veel met fotografie, maar ik heb de stap om voor mijzelf te beginnen pas gezet op 1 januari 2014. Inmiddels dus al 10 jaar zelfstandig fotograaf.”

“Je kunt als fotograaf met foto’s alles net even wat luxer en mooier maken voor een klant.”

“Ik ben moeder van 3 prachtige kinderen en getrouwd met mijn lieve garnalenvisser. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd met hen en onze hond door. Ik wandel graag, ben gek van de Oostenrijkse Alpen (zowel in de winter als in de zomer) en hou erg van technologische gadgets, vooral op het gebied van foto- en videografie. Tien jaar geleden fotografeerde ik alle opdrachten die op mijn pad kwamen. De laatste jaren ben ik mij meer gaan richten op specifieke takken binnen de fotografie, daar haal ik veel meer energie uit. Je kunt als fotograaf zo ontzettend veel kanten op en dat past goed bij mij: Ik wil graag mensen blij maken!”

Hoe ben je bij Object&co als vastgoedfotograaf terecht gekomen?

“Via Erik Luken ben ik bij jullie terecht gekomen! Hij gaf aan het te druk te hebben en kon wel een extra paar handen gebruiken. Ik heb nu enkele opdrachten uitgevoerd en meet woningen in met een 3D-scanner. Erik heeft mij daarmee op weg geholpen en stuurde een paar panden door die op dat moment niet bewoond waren, dan kan je mooi rustig oefenen met deze geavanceerde meettechniek.“

“De herinnering vastleggen vind ik echt het leukste aan het vak. Je legt een moment vast en dat kan voor mensen echt wat betekenen. Als woningfotograaf leg je mensen hun ‘thuis’ vast, maar ik doe bijvoorbeeld ook opdrachten voor families, bruiloften en zakelijke opdrachten.”

Wat vind je het leukste aan fotografie?

Wij zijn trots om Riemke toe te voegen aan onze Object&co familie vol professionele fotografen. Riemke haar ervaring plus enthousiasme zorgen ervoor dat zij een gedegen toevoeging is aan jouw makelaardij. Vragen? Neem dan contact met Riemke op via 06 – 38 90 76 29 of door te mailen naar riemke@objectenco.nl. Benieuwd naar wat mensen over onze dienstverlening zeggen? Bekijk dan onze Google Reviews.

Wij zoeken fotografen!

Door heel Nederland heen zoeken wij fotografen die, als franchiser, zelfstandig via Object&co willen werken. Zoek je werk? Bekijk de vacature en mail ons gerust als je vragen hebt (info@objectenco.nl).

Bel ons
Route