Zo nu en dan krijgen wij een sollicitatie binnen op onze vacature voor franchisenemer. Er zijn gelukkig nog steeds veel fotografen die ons blijven ontdekken. Enige tijd terug kregen wij de aanmelding van John Smits binnen. Hij stuurde ons zijn portfolio en toen dachten wij al snel: “Zo, deze man kan fotograferen.” Het is altijd fijn als iemand dusdanig professioneel bezig is met zijn/haar camera, dat je een gedeelte van de uitleg kan overslaan. Wij introduceren jullie dan maar ook wat graag aan John Smits, onze woningfotograaf in Noord-Brabant.

Speciaal voor deze blog hebben we de focus meer gelegd op de foto’s van John. Dit betekende helaas wel dat sommige foto’s een beetje bijgesneden moesten worden, waardoor ze wellicht minder goed naar voren komen. Wij raden dan ook aan om John zijn website eens op te zoeken.

Eigen zaak, eigen baas

John Smits is al jaren eigenaar van zijn eigen bedrijf ‘Bona Pictura’: “Hobbymatig begon ik ooit met fotograferen en na wat cursussen besloot ik op een gegeven moment om naar de fotovakschool in Apeldoorn te gaan. Ik heb een specialisatietraject gedaan in reclamefotografie, in een zin is dat nu voor foto’s op Funda ook weer van toepassing. Dat is ook reclame, maar dan voor een huis in plaats van een dienst of tastbaar product.”

“Toen ik afstudeerde ben ik meteen met mijn eigen bedrijf begonnen. Ik was applicatiebeheerder bij een grote voedingsproducent, dus ik was nog geen volle 100% actief als eigen ondernemer. Alles kabbelde rustig door en in 2017 besloot ik de knoop door te hakken en mijzelf volledig te gaan richten op mijn eigen bedrijf. Dat was in het begin best wel even worstelen…”

Vastgoedfotograaf: De vrijheid van het ondernemen, maar dan wel met meer opdrachten

Ondernemen kan best lastig zijn en het vinden van leuke en goed betaalde opdrachten duurt soms even. John besloot niet te wachten en keek naar manieren om, als fotograaf, toch meer opdrachten te krijgen: “Na wat zoeken online kwam ik uit op vastgoedfotografie. Ik heb enige tijd bij een concurrent gewerkt en daar heb ik ruime ervaring opgedaan. Na vier jaar wilde ik meer vrijheid binnen het werk dat ik deed, dat kon daar (bij de concurrent) helaas niet… Ik wilde meer dan enkel mijn producten opleveren, meer vrijheid als ondernemer (want dat was ik).”

“Via wat zoeken kwam ik op Object&co terecht en dat concept sprak mij enorm aan: Het werken als franchiser en de vrijheid die ik heb binnen mijn rol. Nu heb ik een aantal eigen klanten die zorgen voor een goed aantal opdrachten en ik ben nog steeds eigen baas, maar dan wel met een backup van het Object&co netwerk.”

Wat vind je mooi aan vastgoedfotografie in Noord-Brabant?

“Ik houd van architectuur en mooie interieurs en vind het erg gaaf om huizen, woningen of bedrijfspanden vast te mogen leggen. Het is nu, na jaren van werk als professionele fotograaf, helaas minder een hobby geworden. Het komt er niet zo vaak meer van om er op uit te trekken om voor de lol iets te fotograferen, maar goed zo gaan die dingen als je de keuze maakt om ergens jouw fulltime baan van te maken. Dat verandert gewoon hoe je bezig bent met een camera.”

Makelaar of beheerder van vastgoed in Noord-Brabant?

Ben je actief als makelaar of zit je in het vastgoed? Dan is John één van onze collega’s waarmee je kunt samenwerken. John werkt, via Object&co, als verlengstuk van jouw organisatie en levert je naast foto’s ook NEN 2580 meetrapporten en ga zo maar door. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem contact op met John via john@objectenco.nl.

Wij zoeken fotografen!

Door heel Nederland heen zoeken wij fotografen die, als franchiser, zelfstandig via Object&co willen werken. Zoek je werk? Bekijk de vacature en mail ons gerust als je vragen hebt (info@objectenco.nl).

Bel ons
Route