Herma Jonkeren is onze nieuwe collega in de regio Amsterdam, als vastgoedfotograaf is Herma op pad voor makelaars en beheerders van onroerend goed. Op haar 50ste liet Herma zich omscholen tot 360º fotograaf. Nu zijn er weinig fotografen die echt gespecialiseerd zijn in 360 graden fotografie, vandaar dat wij haar even voorstellen aan jullie in deze blog.

Werken bij: Ongeacht jouw leeftijd, als je wil werken dan ben je welkom!

Herma leren wij al snel kennen als een enthousiaste, bevlogen en rechtdoorzee collega: “Hallo, hoe gaan we dit aanvliegen”. Op de vraag waarom ze via Object&co aan de slag wil is Herma duidelijk: “Wat mij aantrok is dat ik allemaal 50+ ers op de website zag staan. Ondanks dat ik mij nog dertig voel, werd het solliciteren lastiger vanwege mijn leeftijd. De gemiddelde leeftijd bij de concurrenten is een stuk lager, ik voelde mij meer verbonden met Object&co. Natuurlijk sprak het franchisegedeelte mij erg aan omdat ik graag zelfstandig wilde blijven.”

“Ik heb allerlei cursussen gevolgd om alle ins & outs te snappen van mijn camera.”

Altijd blijven leren & gespecialiseerd in 360 graden fotografie

In het kader van ‘Een leven lang ontwikkelen’ scoort ook hier Herma punten, ze liet zich op haar 50ste omscholen tot fotograaf. Nu was haar specialisatie niet één die je vaak tegenkomt: 360 graden fotografie. Binnen de makelaardij en het vastgoed zien wij steeds vaker deze foto’s (vaak zonder logische bestandsnaam, waardoor je op Funda moet gaan bedenken welke ruimte ‘foto 1’ is): “Mijn man had toen voor zijn bedrijf een 360º fotograaf nodig. In die tijd nog best wel een nichemarkt. Het begon met winkels, maar daarna ook 360º foto’s van jachten en auto’s en 360º tours van beurzen en musea. Ik heb een hoop geleerd”.

Covid-19 en VR tours in musea

Tijdens de wereldwijde pandemie merkten wij, bij Object&co, dat er ineens een vergrote aanvraag ontstond naar virtuele tours. Zo werd bij Funda de lang verwachte Matterport functie versneld toegevoegd (weliswaar in beta) en kregen wij van veel bedrijven de vraag of wij hun showroom virtueel beschikbaar konden maken. Herma: “Tijdens corona was er ineens veel vraag naar 360 tours, vooral musea omdat ze moesten sluiten en bezoekers op deze manier, met een VR bril, toch door het museum konden lopen. Heel bijzonder om mee te maken en ook erg fijn dat er daardoor wel gewerkt kon worden. De leuke klusjes in musea blijf ik, naast vastgoedfotografie, dan ook nog doen!”

Makelaar of beheerder van vastgoed in Amsterdam?

Ben je actief als makelaar of zit je in het vastgoed? Dan is Herma één van onze collega’s in Amsterdam waarmee je kunt samenwerken. Herma werkt, via Object&co, als verlengstuk van jouw organisatie en levert je naast 360 graden foto’s ook woningfoto’s, NEN 2580 meetrapporten en ga zo maar door. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem contact op met Herma via herma@objectenco.nl.

Wij zoeken fotografen!

Door heel Nederland heen zoeken wij fotografen die, als franchiser, zelfstandig via Object&co willen werken. Zoek je werk? Bekijk de vacature en mail ons gerust als je vragen hebt (info@objectenco.nl).

Bel ons
Route