Object&co werkt al enige tijd samen met Woningkeuren om energielabels voor particuliere woningen en bedrijfspanden te leveren. Naast het energielabel bieden wij onze klanten nu ook een energieadvies aan, bovenop het energielabel. Vraag een energielabel aan en ontvang tijdelijk een GRATIS energieadvies t.w.v. €189,-.

Een energieadvies biedt de eigenaar concrete punten aan om de woning meer energiezuinig te maken. Voor iedereen die geen gouden handjes heeft is dit een handige opvolging op het advies. Wat het energieadvies precies inhoud bespreken we in deze blog.

-> Lees meer over het energieadvies.
-> Weinig tijd? Lees de samenvatting of bekijk de video met uitleg over het energieadvies.

Het energieadvies: De praktische vertaalslag van het label

Een energielabel geeft aan hoe zuinig een gebouw is, waarbij gekeken wordt naar de eigenschappen van het pand in combinatie met het verbruik. In Nederland is een energielabel verplicht voor een woning, zodra deze verkocht wordt. We willen gezamenlijk kijken hoe we de uitstoot van C02 kunnen verminderen. Door een label te geven aan een woning kan, op een schaal van A / G bepaalt worden of deze bijdraagt of juist niet.

Het energieadvies kan nu door een klant afgenomen worden bovenop het label. Het is dus een aanvullend product dat de afnemer concrete actiepunten biedt om mee aan de slag te gaan.

Hoe werkt het energieadvies?

De energieadviseur komt bij u langs om de woning te onderzoeken. Eerst bespreken wij, wellicht met een kop koffie of thee, uw wensen: Wat wilt u graag en belangrijk wat kunt u betalen? We gaan geen adviezen geven waar u niet op zit te wachten. Na de schouw kijken wij naar de mogelijkheden om energie te besparen. Zo kijken we naar uw isolatie van de vloneren, uw gevels en dak, maar ook naar glas of bijvoorbeeld een warmtepomp.

U ontvang daarna naast uw energielabel ook het rapport met daarin alle mogelijkheden om te besparen. Dit rapport is volledig op maat en toegepast op uw woning en situatie. Om u te helpen met de vervolgstap hebben wij een aantal erkende en betrouwbare installateurs gevraagd om u te voorzien van offertes voor uw woning. Deze ontvangt u twee weken nadat u uw energielabel heeft ontvangen. Zo weet u gelijk wat alles kost en kunt u de afweging maken om de punten aan te pakken.

Woning kopen en aanpakken? Laat uw aanpassingen mee financieren bij uw hypotheekaanvraag!

Het energieadvies is, los voor particulieren, erg geschikt voor makelaars. Op deze manier is het per woning volledig op maat inzichtelijk wat de kosten zijn om de woning meer zuinig te maken. Zo kan de potentiële koper de maatregelen mee laten financieren in zijn/haar/het hypotheek.

Opgesomd, wat zijn de voordelen van een energieadvies?

  • Vertaal het label naar concrete actiepunten.
  • Het advies is maatwerk en afgestemd op uw behoeftes en mogelijkheden.
  • Direct inzicht in de kosten om uw woning/bedrijfspand zuiniger te maken.
  • Binnen twee weken na het adviesrapport offertes op maat van erkende installateurs.
  • Het advies is erg geschikt voor makelaars omdat de maatregelen meegefinancierd kunnen worden bij de aanvraag van een hypotheek.

* Bovenop de kosten voor het energielabel.

Bel ons
Route