Raymond Schrave is binnen Object&co een bekend gezicht en al jaren actief als woningfotograaf (of vastgoedfotograaf) in Enschede. Wat Raymond echt kenmerkt is dat hij zich 100% inzet voor de klant, of zoals hij zelf zegt: “Ik ben er echt voor de mensen.” Dat dit gewaardeerd wordt is wel duidelijk, want niet alleen scoort hij een 4.9 onder zijn bedrijfsprofiel op Google, het zijn vooral de hoeveelheid aan reviews die echt indruk maken. Tijd om deze collega en topper eens toe te lichten in onze blog: Ontmoet Raymond!

Vastgoedfotograaf met persoonlijke aandacht hoog in het vaandel

Wij spreken met Raymond af om even te bellen, dat werkt wel zo makkelijk met een druk schema. Raymond is onderweg naar een klant als wij hem vragen hoe hij het in hemelsnaam voor elkaar gekregen heeft om meer dan 400 reviews te ontvangen: “Ja goede vraag, ik denk dat mensen het gewoon waarderen dat ik de tijd neem en er voor ze ben. Vooraf aan de afspraak bel ik altijd met ze om alle tips door te geven zodat de woning er goed uit gaat zien op de foto’s. Dit betekent vooral dat er veel opgeruimd moet worden. Aan het einde van de fotoshoot sluit ik altijd af met een bakje koffie en bespreken we nog even het vervolg. De klant krijgt altijd eerst de foto’s te zien, daarna pas de makelaar.”

“De tweede link brengt u bij mijn Google bedrijfspagina -van Object&co-, de franchise organisatie waar ik bij aangesloten ben als zelfstandig fotograaf. Een leuke review -met mijn naam erbij in- zou ik enorm op prijs stellen! :-)”

Marketing & eindeloze verzoeken tot Google-reviews???

Wij vragen Raymond uiteraard naar zijn strategie en waarom hij ooit begon met het vragen van beoordelingen. “Ik begon ermee omdat ik doorhad dat goede beoordelingen ervoor zorgen dat je online beter zichtbaar bent. Ik merkte dat dit echt begon te werken en toen heb ik dat proces helemaal onderdeel gemaakt van mijn workflow. Het is niet dat ik ga zeuren om reviews, nee… daar zit niemand op te wachten. Tijdens het gesprek na een shoot vertel ik vaak dat dit, een beoordeling, mij enorm helpt. Als ik de mail stuur met daarin de foto’s vermeld ik het nog een keer en daar laat ik het dan ook bij. Soms schrijven mensen meteen een beoordeling, een andere keer duurt dit een week.”

De toekomst voor woningfotografen?

Bij Object&co merkten we dat andere bedrijven steeds groter worden, met als gevolg ook minder persoonlijk. De prijzen staan ontzettend onder druk, want alles moet goedkoper. Raymond merkt dit ook, maar gaat er niet in mee: “Mensen zijn uiteindelijk ontzettend blij met mijn diensten, ik denk dat men zich soms ook verkijkt op de hoeveelheid tijd en dus werk die ik in mijn dienstverlening stop. Als de klanten tevreden zijn, dan reflecteert dit ook weer op de makelaar waardoor die ook blij is met mijn flexibele dienstverlening en mij graag weer op pad stuurt.”

Wij bedanken Raymond voor zijn tijd om dit interview te geven en kijken uit naar de volgende review over hem. Oh wacht, die is alweer binnen (uiteraard…). Wij zijn trots om Raymond Schrave als collega te hebben binnen de familie van professionele fotografen bij Object&co. Vragen? Neem dan contact met Raymond op via 06 – 5355 8007 of door te mailen naar raymond@objectenco.nl. Benieuwd naar wat mensen over onze dienstverlening zeggen? Bekijk dan onze Google Reviews.

Wij zoeken fotografen!

Door heel Nederland heen zoeken wij fotografen die, als franchiser, zelfstandig via Object&co willen werken. Zoek je werk? Bekijk de vacature en mail ons gerust als je vragen hebt (info@objectenco.nl).

Bel ons
Route