Zit je eindelijk op jouw plek!”, dit zei mijn vriendin tegen mij na de eerste twee maanden bij Object&co. In deze blog neem ik je mee door mijn eerste maanden bij Object&co, een vastgoed mediabedrijf. Wat betekent dat en wat doen wij zoal?

Een vastgoed mediabedrijf, wat betekent dat nou eigenlijk? Goede vraag! Mijn intake was onwijs gezellig, maar aan het einde duizelde het bij mij voornamelijk door alle termen: BOG, VVO, BBMI, NEN 2580 en ga zo maar door. Als ik nu mensen vertel wat ik zoal doe, dan zeg ik vooral: “Kijk je weleens op Funda?” Onder andere dat dus, maar omdat het veel breder is besloot ik dit blogje te tikken.

Media en vastgoed

Op een gemiddelde werkweek ben ik ongeveer 50% van mijn tijd op pad, met of zonder collega’s. Zo kan het zijn dat ik op woensdag een film maak samen met mijn collega Koen: “Kun je even een filmpje maken van de bedrijvigheid in het centrum van…”. Dat was woensdag, de dag ervoor liep ik met een lasermeter door een bedrijfspand vlakbij Schiphol. Een huis opmeten is dan ineens verdraaid overzichtelijk, dit pand was meer dan 4000 vierkante meters: “Geen probleem, doen we graag!” De overige tijd zit ik op het kantoor teksten als deze te schrijven, de SEO-informatie van onze website bij te werken of ontwerp ik allerlei uitingen voor ons bureau/onze klanten. Het gehele Adobe pretpakket staat op mijn laptop en ik gebruik minimaal zes verschillende programma’s ervan op dagelijkse basis. Best divers dus!

Woningfotografie

In de eerste instantie dacht ik dat het best wel eenvoudig zou zijn om woningfoto’s te maken. Daar zat ik toch goed fout, tijdens een oefensessie in mijn huis kwam ik er al snel achter dat dit niet zo was. Gelukkig heb ik hier vele ervaren collega’s om mij heen lopen die mij snel op weg hielpen.

Omdat ik voor makelaars met enige regelmaat een brochure opstel zie ik al snel het verschil in kwaliteit. Die prachtige Funda-foto waar je zo naar kwijlde, dat is echt heel lastig en vereist jaren kennis. We hebben daarom allerlei enthousiastelingen door het hele land heen lopen. Die voorzien onze klanten van de juiste foto’s of filmpjes. Welke camera je gebruikt? Begin er alsjeblieft niet over… De Canon en Nikon fans staan allebei al klaar met een prullenbak als je het ‘verkeerde’ merk gebruikt.

Wat doen wij zoal?

Woningfotografie is een belangrijk aspect van onze diensten. Daarnaast zorgen wij voor gelikte filmpjes en accurate meetrapporten. Als je bijvoorbeeld op Funda zoekt naar een nieuwe woning dan ken je het wel: “En om hoeveel metertjes gaat het dan?” Los van dat hebben wij nog een aparte sectie voor bedrijven, de zogenaamde ‘BOG’: bedrijfsonroerendgoed (hier viel dat pand van 4000 vierkante meter bijvoorbeeld onder). Dit kunnen hele grote panden zijn, maar ook het opmeten van een winkel ergens in het oosten van het land valt hieronder.

Wat vind ik ervan?

Ik vind het te gek! We hebben heel divers werk door het hele land heen en dat bevalt mij erg goed. Zeker het persoonlijke en creatieve gedeelte van mijn werk hier werkt goed voor mij.  Ik ben tot nu toe voor Object&co al in veel verschillende plaatsen geweest en bezit kennis over technologie die totaal nieuw is voor mij. Een Matterport voor 360 graden virtuele tours of een GeoSlam die met zeer nauwkeurige lasers een ruimte tot op de millimeter na kan opmeten.

En nu…

Er werken meer collega’s op ons kantoor en door het hele land. Wanneer we weer iemand voorstellen durf ik niet te zeggen. Dat het gaat gebeuren kan ik je wel beloven. Blijf ons daarom vooral volgen op onze sociale media kanalen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram. Heb je vragen? Stel ze aan ons!

Offerte aanvragen

Object&co biedt je de oplossing door alles te leveren wat je wenst en nodig hebt, via één bedrijf, één afspraak en één vast contactpersoon. Geen dubbele afspraken, geen meerdere momenten voor jou of je klant in de agenda en nooit meerdere mensen over de vloer.

Neem contact op
Bel ons
Route