035 - 203 1532 info@objectenco.nl

Na jaren in het Gooi te hebben gewoond verhuisd hij met zijn partner en twee dochters naar Friesland: “Op zoek naar wat meer rust.” Als hij zijn huis verkoopt komt hij aanraking met Gijs, die werkzaam is voor Object&co. Hij dacht meteen: dit werk wil ik ook doen! Lees hier wat Sascha dreef om zich aan te sluiten bij Object&co.

Ik wilde gewoon standaard een parkeerplek bij de supermarkt.

Sascha is opgegroeid in diverse dorpen in en rondom het Gooi. In zijn jeugd heeft hij anderhalf jaar in Duitsland gewoond. “Mijn ouders plaatsten mij op een internationale school, ik spreek vloeiend Engels en ook een aardig woordje Duits, maar dat mag nog wel wat beter. Sinds enige tijd woon ik in Friesland. Ik wilde gewoon standaard een parkeerplek bij de supermarkt. Dat was in de randstad praktisch onmogelijk, dus was de keuze snel gemaakt.

Waar voor je geld?

Deze vraag kun je naar onze mening op twee manieren opvatten: (A) krijg je genoeg vierkante meters voor jouw geld en/of (B) waar ga je jouw geld besteden? “Ons nieuwe huis had bij lange na niet de waarde van mijn oude huis, maar het is wel een stuk groter. Dit is denk ik ook de keuze waar veel mensen nu voor staan: Wat gaan we doen?

Ik wilde weleens voor mijzelf beginnen.

Beginnen als franchisenemer

Sascha kwam tijdens de verkoop van zijn woning in aanraking met onze franchisenemer Gijs. “Ik werkte al jaren in de fietsenindustrie. Zo verkocht, testte en repareerde ik elektrische fietsen. Omdat ik toch ging verhuizen werd het voor mij tijd voor iets nieuws. Ik wilde weleens voor mijzelf beginnen, maar had geen flauw idee als wat. Gijs liet mij weten dat Object&co nog mensen in Friesland zocht. Aangezien ik ‘Fotonica’ als achtergrond had, was dit voor mij een uitgelezen kans. Met fotografie was ik al jaren bezig en ik leer graag nieuwe vaardigheden. Je moet voor dit werk leergierig zijn!

Maar, hoe begint iemand als franchisenemer? Wat heb je nodig om te kunnen starten? “Ik heb contact gezocht met Mario en die nodigde mij uit op gesprek. Nu, enkele weken later ben ik toe aan mijn eerste echte opdracht: Ik kan niet wachten om te beginnen. Natuurlijk heb ik geïnvesteerd in nieuw materiaal: Een camera, lenzen, een grote computer en een mooie werkplek. Omdat mijn oude huis meer opleverde dan dat mijn nieuwe huis geld kostte, kon ik die investering prima doen.

Fotonica of opto-elektronica is een wetenschappelijke en technische discipline die zich bezighoudt met de wisselwerking tussen licht (fotonen) en elektronen (elektronica). Bron: Wikipedia.

Fotografie is al jaren mijn hobby:
Het moment in tijd stil zetten.

Van hobby naar werk

We spreken regelmatig fotografen die van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Dit kan het gevoel dat je bij een hobby hebt veranderen. “Soms loop ik door het bos en zie ik iets dat mij fascineert. Ik neem daar dan graag de tijd voor. Ik hoor soms dat mensen die dagelijks fotograaf zijn hun passie een beetje kwijt raken. Dit gaat mij hoe dan ook niet overkomen, daarvoor ben ik te graag in de natuur. Fotografie is al jaren mijn hobby: Het moment in tijd stil zetten. Ben je te laat met een foto? Dan is het moment verdwenen, zoiets duurt maar een luttele seconde. Dat vind ik er zo mooi aan.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Sascha voor het delen van zijn verhaal! Eerder spraken wij met Peter, onze Sales Manager Woningen. Hij vertelde over zijn overstap vanuit de makelaardij naar Object&co. Aangezien Gijs Sascha bij ons bracht, is het voor ons logisch om het verhaal van Gijs ook te delen. In ons volgende blog stellen wij onze fotograaf Gijs aan jullie voor. Blijf ons daarom volgen!

Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Blijf automatisch op de hoogte!

Wil je niet elke keer op Facebook, LinkedIn of waar dan ook hoeven kijken?
Meld je dan nu aan voor onze automatische update!

Terug naar: Blog

Wist je dat?

Wij hebben voor Friesland 2 collega’s voor u klaar staan. Naast Sascha is Willy Lubach onze tweede professional in Friesland. Sascha en Willy verdelen de hoeveelheid werk in deze regio door te werken in het noorden of zuiden van Friesland. Sascha werkt hierbij vanuit Leeuwarden en Willy vanuit Heerenveen.