Onafhankelijke NEN 2580 Meetrapporten

Ons meetrapport, jouw meetcertificaat. Al onze rapportages voldoen aan de NEN 2580 en BBMI regelgeving. Wij verzorgen meetrapporten voor zowel (particuliere) woningen als bedrijfspanden (BOG). Heb je vragen, neem dan contact met ons op: Wij helpen je graag.

NEN 2580 meetrapporten

Een onafhankelijk NEN 2580 meetrapport verschaft inzicht in de afmeting van een woning of bedrijfspand. Dit kan zijn omdat het pand of de woning in de verkoop gaat. Wij verzorgen professionele rapporten van jouw object of woning, geschikt voor gebruik op Funda of Funda in Business.

Wat is inmeten?

Object&co is al jaren het bureau voor betrouwbare NEN 2580 meetrapporten. Een meetrapport komt tot stand nadat één van onze collega’s de woning heeft ingemeten. Tijdens het inmeten worden alle maten van de woning opgemeten met een nauwkeurige lasermeter. Onze backoffice met architecten controleert de tekeningen en tovert deze om tot een meetrapport met 2D en 3D plattegronden. Heb je vragen? info@objectenco.nl.

Onze collega’s

Al onze woningfotografen zijn volledig intern opgeleid en getraind om inmetingen conform de NEN 2580 te verrichten. Dit zowel voor de woningmarkt als voor bedrijfsonroerendgoed. Vaak gaat het inmeten van een woning samen met het fotograferen ervan.

Benieuwd naar wat onze klanten over ons zeggen? Bekijk dan onze Google Reviews.

Het nieuwe inmeten

Een korte vlucht door de geschiedenis van het inmeten. Wat is ‘inmeten’ eigenlijk? Hoe deed men dat vroeger en hoe gebeurt dat tegenwoordig? Wat is een NEN 2580 meetrapport en wat is het ‘nieuwe’ inmeten?

Voorbeeld meetrapporten

In verband met de privacy hebben wij sommige elementen onleesbaar gemaakt. Deze voorbeelden dienen puur ter illustratie. Klik op een afbeelding om te vergroten.

De meetnorm van Nederland: NEN 2580

Wij maken gebruik van de NEN 2580 norm. Dit is de norm voor oppervlaktebepaling in Nederland ‘en eenduidig meten’ staat hierbij centraal. Dit betekent ook dat de vierkante meters daadwerkelijk moeten kloppen of valt binnen de beperkte foutmarge. Op basis van de vierkante meters worden biedingen gedaan en wordt ook bijvoorbeeld de WOZ belasting bepaald. Het correct toepassen van de NEN 2580 is daarom erg belangrijk.

Problematiek rondom inmeten

Een lasermeter is dan wel nauwkeurig, maar die bepaalt niet HOE je inmeet. Meet je vanaf het kozijn tot de muur? Of neem je dat randje binnen het raamkozijn mee? Het correct interpreteren van de NEN 2580 levert nogal wat discussie op. Het niet correct toepassen van de NEN 2580 kan leiden tot rechtszaken.

Onafhankelijke NEN 2580 Meetrapporten, waarom is dit belangrijk?

Nederland is een bureaucratisch land waarin we alles netjes vastleggen. Dit geldt dan ook als het gaat om de gegevens van woningen. In Nederland lopen we ten opzichte van veel andere landen enorm vooruit als het gaat om precies inmeten en het bijwerken plus opslaan van deze gegevens. Op Funda zie je dan ook heel gespecificeerd het aantal vierkante meters staan van de woning, bergingen, gebouwgebonden buitenruimtes, de tuin etc. In het buitenland wordt dit veelal geschat en er is niet altijd een harde norm of wetgeving. Het uitgangspunt daar is dat je weet wat je koopt en minder nauwkeurig kijkt naar het aantal vierkante meters.

Vragen of opmerkingen

In alle gevallen geld, heb je vragen of opmerkingen? Wij horen het graag! Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen

Heb je naast een NEN 2580 meetrapport nog meer vastgoedmedia nodig voor jouw verkooppresentatie? Bekijk dan onze pakketten en vraag een offerte aan.

Bekijk onze pakketten