Energielabel – NTA 8800

Wij verzorgen conform de norm en volgens de laatste eisen voor uw woning of bedrijfspand een energielabel.

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft inzicht in de energieprestaties van een gebouw. Op basis van een score wordt inzichtelijk of een woning/bedrijfspand duurzaam is of juist niet. Het rapport geeft weer waar en hoe er verduurzaamd kan worden om energiekosten te besparen. Door te besparen draagt u bij aan een gezonder milieu en neemt uw woon- en werkcomfort toe.

De energielabel-letter wordt bepaald op basis van het fossiele energiegebruik, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar (kWh/m².jr). Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het energielabel. Hierbij is G het slechtste energielabel en A+++++ het beste. Fossiele energie komt van kolen, olie en aardgas.

Update 2021: NTA 8800

Sinds 1 januari 2021 mag een energielabel alleen aangevraagd worden op basis van de NTA 8800.  Voorheen werd gebruik gemaakt van de NEN7120-methode om de energieprestatie te bepalen.

Lees meer over de update

Let op: Door de grote hoeveelheid aan aanvragen kan het zijn dat de afspraak om uw huis in te meten, voor uw energielabel, langer duurt dan gebruikelijk. Mocht u vragen hebben, wij staan u graag te woord.

Vraag hier uw energielabel aan

Offerte aanvragen

Naast energielabels verzorgen wij alle vormen van vastgoedmedia voor de optimale presentatie van uw woning of bedrijfspand. Benieuwd? Bekijk onze pakketten.

Bekijk onze pakketten