Een energielabel (NTA 8800) voor uw woning of bedrijfspand?

Op zoek naar een energielabel voor uw woning of bedrijfspand? Wij verzorgen door heel Nederland heen aantrekkelijk geprijsde e-labels. Neem contact met ons op voor een prijs op maat.

Wat is een energielabel (NTA 8800)?

Een energielabel geeft inzicht in de energieprestaties van een gebouw. Op basis van een score wordt inzichtelijk of een woning/bedrijfspand duurzaam is of juist niet. Het rapport geeft weer waar en hoe er verduurzaamd kan worden om energiekosten te besparen. Door te besparen draagt u bij aan een gezonder milieu en neemt uw woon- en werkcomfort toe.

De energielabel-letter wordt bepaald op basis van het fossiele energiegebruik, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar (kWh/m².jr). Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het energielabel. Hierbij is G het slechtste energielabel en A+++++ het beste. Fossiele energie komt van kolen, olie en aardgas.

Het energieadviesrapport

Object&co werkt al enige tijd samen met Woningkeuren om energielabels voor particuliere woningen en bedrijfspanden te leveren. Naast het energielabel bieden wij onze klanten nu ook een energieadvies aan, bovenop het energielabel. Een energieadvies biedt de eigenaar concrete punten aan om de woning meer energiezuinig te maken. Voor iedereen die geen gouden handjes heeft is dit een handige opvolging op het advies. Lees alle details in onze blog.

NTA 8800 & verhoogde boetes bij ontbreken definitief energielabel

Sinds 1 januari 2021 mag een energielabel alleen aangevraagd worden op basis van de NTA 8800.  Voorheen werd gebruik gemaakt van de NEN7120-methode om de energieprestatie te bepalen. In november 2021 zijn de boetes voor het ontbreken van een definitief energielabel verhoogd.

Offerte aanvragen

Naast energielabels verzorgen wij alle vormen van vastgoedmedia voor de optimale presentatie van uw woning of bedrijfspand. Benieuwd? Bekijk onze pakketten.

Bekijk onze pakketten