Voordat Nils Knibbe bij Object&co kwam was hij fotograaf en documentairemaker. Uiteindelijk heeft hij de stap genomen om full-time woningfotograaf te worden. Inmiddels werkt Nils vijf jaar bij Object&co.

‘’Ik heb een documentaire gemaakt over the revival of the flyer’’

Wat deed je voordat je bij Object&co kwam?

Tot en met 2009 had ik mijn eigen drukkerij. Ik heb deze verkocht en heb mij daarna volledig toegelegd op foto- en videografie. Een opleiding tot cameraman voor nieuws- en documentairewerk volgde. In de jaren daarna heb ik veel commercieel foto- en filmwerk gedaan en een documentaire over de restauratie van zeilschip Flyer II gemaakt. De combinatie van filmen en fotograferen beviel goed, ik heb vele mooie klussen mogen doen.

‘’Ik heb er nog geen moment spijt van gehad’’

Nils Knibbe (Object&co)

Onze woningfotograaf uit Houten Nils Knibbe werkt al 5 jaar voor Object&co. Voor betrouwbare woningfoto’s, video’s en meetrapporten is Nils de aangewezen persoon. U kunt Nils altijd bellen of u kunt een mail sturen.

Hoe kwam je bij Object&co?

Marten van Wijk kende ik van een eerder fotoproject, hij vroeg of ik in het drukke Utrecht wilde helpen met woningfotografie. Al snel was ik druk bezig met het inmeten en fotograferen van huizen. Een jaar verder concludeerde ik dat het een fulltime job was. Nu ben ik alweer 5 jaar bezig als vastgoedfotograaf en ik heb van deze keuze geen moment spijt van gehad.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik ook veel bezig met fotografie. Ik hou er van om mijn wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan met mijn camera. Het is mooi om landschappen te fotograferen, wildlife spreekt mij ook aan. Urban- en studiofotografie doe ik ook wel op z’n tijd, maar ik hou er toch wat meer van om in de natuur te zijn.

‘’Elke klus is anders’’

Wat zijn de leukste dingen aan je werk?

Het mooie van mijn werk is dat elke klus die ik doe weer anders is. Verhuizen is natuurlijk een spannende periode en het is mooi om te zien hoe mensen daar verschillend mee omgaan. De verhalen zijn elke keer anders. Daarnaast zijn alle huizen verschillend en heb ik veel bijzondere woningen mogen fotograferen. Onlangs een prachtig oud huis in Vianen, maar het meest bijzondere huis wat ik gefotografeerd heb was een prachtig gerestaureerd oud gemeentehuis aan de Lek.

We doen ook grote projecten zoals de Hogeschool van Utrecht of een oude golfclub in Huizen, dat zijn bijzondere klussen. Dergelijke complexe projecten kosten veel meer tijd en vergen een andere aanpak, dat houdt het werk leuk.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Nils voor het delen van zijn verhaal! Voor de volgende ronde is Nils benieuwd naar het verhaal van Jacques Yasemin. Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Bel ons
Route