Wij spraken met onze primus inter pares, de eerste franchisefotograaf bij Object&co: Erik Luken. Erik werkte tien jaren bij een architectenbureau en ging regelmatig op pad met zijn camera. Fotografie werd een serieuze hobby en daarom besloot hij de stap te wagen: Woningfotograaf voor Object&co.

Voordat ik bij Object&co begon heb ik o.a. gewerkt bij een architectenbureau en daarvoor bij een aannemer. Zo begon ik met het fotograferen van projecten en dat beviel mij eigenlijk enorm. Ik merkte dat mijn foto’s steeds beter werden en ben daarom op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging.

Hoe was jouw start bij Object&co?

Ik ging op gesprek bij Mario en kreeg een cm dik franchisecontract voor 10 jaar waarvan ik dacht: ‘Wat is dit nou?’ Het is binnen mijn familie niet vanzelfsprekend dat iemand een eigen bedrijf start. Ik heb over die stap naar het ondernemerschap goed nagedacht en er nooit spijt van gehad. De opstartfase was lastig. We zaten in het dieptepunt van de huizenmarkt, maar dit is helemaal goed gekomen.

Het alles in één concept van Object&co vinden zowel mijn klanten als ik erg fijn werken: Fotografie, NEN 2580 inmeten, filmen, drones, Matterport etc. door één persoon tijdens één afspraak. Dat scheelt enorm veel geregel. Mij valt op na 8 jaar bij Object&co dat er, zowel intern als onder klanten, eigenlijk geen verloop is. Dat zegt voor mij in ieder geval genoeg.

“Mijn klanten waarderen het dat ik de huisfotograaf voor ze ben.”

Neem contact op met Erik

Erik Luken is onze kracht in de Kop van Noord-Holland. Hij heeft een zeer brede ervaring als fotograaf en levert zijn klanten professionele woningfoto’s op. Bel Erik op 0683234396 of stuur een e-mail.

Tijdens mijn opstartfase begon ik met één woning per week, dat werden er al snel twee, vijf… negen. In de tussentijd zijn er meerdere franchisers bijgekomen in Noord-Holland. Ik merk ook dat er nu meer concurrentie is binnen de branche. Andere bureaus hebben ook terrein gepakt, maar die werken niet met de Object&co formule. Mijn klanten waarderen het dat ik de huisfotograaf voor ze ben en daarmee ook een onderdeel van de bedrijfsvoering.

Meetrapporten en nauwkeurigheid

Net als Hans Buurstede, mijn collega in Breda, heb ik een opleiding in bouwkunde. Een voordeel van die achtergrond is dat ik goed weet hoe een huis in elkaar steekt. Ik heb weleens gehad dat een makelaar zei: ‘jullie meetrapport klopt niet.’ Dan ga ik de hele spreadsheet en tekeningen door en kom erachter dat de berekening wel degelijk klopt. Het zit gewoon echt goed in elkaar en ik heb veel vertrouwen in onze tekenaars.

“Als ik een klus voor Object&co bij het IJsselmeer heb, dan ga ik daarna windsurfen”

Wat doe je graag privé?

Mijn hobby is windsurfen! Speciaal daarvoor heb ik een oude bus gekocht en die omgebouwd. Als ik een klus voor Object&co bij het IJsselmeer heb, dan ga ik erna het water op. Los daarvan is een goede balans tussen werk & privé ontzettend belangrijk, die les heb ik wel geleerd. Wat ik wel vaak privé doe is het experimenteren met nieuwe apparatuur. Dat heb ik altijd al leuk gevonden: camera’s, lenzen en bijvoorbeeld flitsers testen.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Erik voor het delen van zijn verhaal! Voor de volgende ronde is Erik benieuwd naar het verhaal van Bernhard Sporkslede.

Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Bel ons
Route