Ze is geen familie van, maar inmiddels al wel een bekend gezicht binnen de Object&co familie. In ons vorige blog stelden wij Edith Pijl aan jullie voor. Ditmaal belden wij met het hoge noorden en stellen we onze kracht in Friesland voor: Willy Lubach. Willy heeft echt van alles gedaan, maar wie is Willy?

Ik heb 18 jaar een kantoorvakhandel gehad en richtte mij hierbij op de inrichtingen van kantoren. Daarnaast heb ik een opleiding binnenhuisarchitectuur gedaan. Behalve het uittekenen van inrichtingen gaf ik onze klanten onder andere kleuradviezen en stelde ik ‘mood boards’ samen. Uiteindelijk heb ik mijn aandeel verkocht en ben ik daarna de grafische wereld ingerold.

“Ik heb daar verpakkingen van garnalen ontworpen die je nu nog kunt vinden in de winkel”

Na het reclamebureau

Door organisatieveranderingen moest ik ander werk gaan zoeken en heb ik een tijd secretaresse werk gedaan. Daarnaast kleinschalig mijn eigen bedrijf in grafische vormgeving opgezet. Na enige tijd kon ik bij een van de grootste garnalenleveranciers van Europa op de DTP afdeling aan het werk. Daar ontwierpen we de ‘seafood’ verpakkingen voor de meeste supermarktketens. Ik heb daar verpakkingen van garnalen ontworpen die je nu nog kunt vinden in de winkel.

Maar hoe kwam je dan bij ons terecht? “Op een gegeven moment zag ik de advertentie van Object&co via zoekopdrachten op Google. Ik had ervaring met fotografie, uitwerken van plattegronden, styling en inrichting, fotobewerkingsprogramma’s en dat als zelfstandig ondernemer. De ideale combinatie van alles wat ik tot nu toe gedaan had. De combinatie met de baan die ik had was erg lastig. Tijdens mijn opstart- en leerfase voor Object&co belde een oud collega mij of ik nog wat erbij wilde doen, toen heb ik mijn baan opgezegd. Zo is het gekomen dat ik nu zowel voor Object&co werk en met verpakkingen, ditmaal voor hondensnacks, bezig ben.

Willy Lubach (Object&co)

Willy Lubach is onze fotograaf in de regio van Friesland. Als u opzoek bent naar professionele meetrapporten (NEN 2580), video’s of 360 graden foto’s. Bel dan naar 0648128899 of stuur een email naar willylubach@objectenco.nl.

Passie voor fotografie

Als we kijken naar onze eerdere blogs, dan zien we een overeenkomst tussen onze collega’s. Ze hebben allemaal een passie voor fotografie. Zo ook Willy: “Eigenlijk van jongs af aan was ik al bezig met een spiegelreflex. Een Olympus OMT. Eerst hobbymatig, maar met grote interesse. Op een gegeven moment verwaterde dat en bleef het vaak bij vakantiekiekjes. Tegelijk met de start van mijn eigen bedrijf heb ik de fotografie weer serieus opgepakt. Eerst met een Nikon D5100, maar inmiddels schiet ik met een Nikon D750. Die laatste kreeg ik een dag binnen voordat ik met de cursus interieurfotografie begon.

“Ik ben enorm trots op mijn eigen Harley Davidson”

Privé?

Ik heb van mijn hobby’s mijn werk gemaakt en ik ben enorm trots op mijn eigen Harley Davidson Sportster Sport 1200. Een model wat maar drie jaar in productie is geweest. Nu moet ik wel zeggen dat ik mijn Harley volledig heb verbouwd tot mijn eigen smaak. Ik trek er regelmatig met mijn motor op uit en doe dat graag met de andere dames van de ‘Ladies on Harlies’. Ik ben één van de ongeveer 270 inwoners van Terband (ligt naast Heerenveen), heb een samengesteld gezin met 4 kinderen en een Zwitserse Witte Herder genaamd Koda.

Heb je nog aanraders voor mensen die iets creatiefs willen doen?

“Jazeker, ik doe aan ‘geocaching’, een soort schat zoeken op basis van coördinaten. Dit spel kan je over de hele wereld doen. Via een website en een app kan je zien waar je verstopte pakjes kunt vinden. Soms krijg je enkel de eind coördinaten, soms moet je via verschillende tussen coördinaten het eind coördinaat vinden. In andere gevallen moet je een puzzel oplossen, echt heel leuk! Ik kan het iedereen aanraden.

Het coronavirus?

Het grappige is dat ik eigenlijk altijd al handschoenen en desinfecterende gel mee heb. Soms kom je in een huis waar het zo’n bende en zo vies is, dan wil jij eigenlijk niets aanraken. Daarom neem ik altijd al handschoenen en desinfecterende gel mee. Op dit moment voer ik bij voorkeur mijn werk alleen uit als het huis leeg is, geen andere mensen behalve ik.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Willy voor het delen van haar verhaal! Eerder spraken wij met Edith Pijl, onze woningfotograaf en interieurstylist in Utrecht stad e.o.. Willy heeft voor het volgende verhaal Charles Timmermans uit de regio Zwolle e.o. genomineerd.

Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Bel ons
Route