Zo nu en dan krijgen wij zeer zeldzame aanvragen. Hiermee bedoelen wij dat de omvang en complexiteit van dergelijke projecten zo groot is, dat wij meerdere professionals op de zaak moeten zetten: een NEN 2580 meetrapport van elk pand van de Hogeschool Utrecht. In totaal waren het 6 panden (3 aan de Padualaan + 2 aan de Heidelberglaan op het Utrecht Science Park en 1 in Amersfoort). In dit geval hebben Nils Knibbe en Marten van Wijk samen dit project opgepakt en voltooid.

Over deze showcase

In deze showcase tonen wij de plattegronden die zijn ontstaan op basis van het inmeten van de panden van de Hogeschool Utrecht op het Utrecht Science Park en de locatie in Amersfoort. Voor deze plattegronden hebben wij alles op locatie ingemeten. Een dergelijk project valt onder onze diensten voor commercieel vastgoed (bedrijfsonroerendgoed = BOG). Dit zijn omvangrijke klussen die een langere doorlooptijd hebben dan reguliere woningen. Dat is natuurlijk logisch, het gaat om vele duizenden vierkante meters aan bedrijfsruimte.

In verband met de vertrouwelijke informatie die plattegronden kunnen bevatten presenteren wij in deze showcase enkel 3D plattegronden.

115000
+/- m2 BVO
6720
+/- Minuten werk
126
A4 schetsen
1804
Werkfoto's
Plattegrond in 3D

Groot & complex

Opdrachten als deze zijn groot & complex, maar het zijn geen projecten die wij uit de weg gaan. In totaal zijn meer dan 115.000 vierkante meters bruto vloeroppervlak (BVO) ingemeten, zijn er 126 schetsen gemaakt voor de plattegronden (84 stuks in totaal) en hebben onze fotografen 1.804 werkfoto’s geschoten. Werkfoto’s gebruiken wij om de meetrapporten op te stellen, ze geven inzicht in de ruimte en helpen onze architecten in de backoffice. Alleen al alles verzamelen voor de meetrapporten kostte ons ruim 112 uur werk.

Fotograaf Marten van Wijk

Voor ons als fotografen zijn dit echt leuke klussen! Bij een woning kan je vaak wel raden hoe een pand eruit gaat zien, maar bij dit soort panden is het echt een ontdekkingsreis. Nauwkeurigheid en precies werken zijn belangrijk, een ‘kleine’ ruimte missen kan al snel een verschil van 50m2 opleveren.

Soms belde ik Nils op voor overleg of een koffiemomentje als ik hem een paar verdiepingen hoger of aan het einde van een hele lange gang zag lopen.

NEN 2580 Meetrapport voor BOG

Meetrapporten voor commercieel vastgoed zijn, zeker op dit niveau, extra complex. Er zijn vaak veel partijen betrokken bij de totstandkoming. Wij verzekeren u van transparantie en duidelijke communicatie.

3d plattegrond

Echt geweldig om te doen! Dit soort klussen zijn zo ontzettend bijzonder: meerdere dagen, prachtige architectuur en vooral alle rust en tijd.

Vastgoedfotograaf Nils Knibbe

Een waar uniek traject om, samen met mijn collega Marten, te mogen doorlopen. We kregen alle tijd, pasjes om door alle panden heen te lopen en dankzij Covid-19 was het er ook nog volledig verlaten. Toch wel een rare situatie, maar voor dit project hielp dat wel.

3d plattegrond

Split level

Delen van deze panden bevatten zogenaamde ‘split level’ verdiepingen. De panden zijn erg bekend vanwege de architectuur. Ruw en grof beton worden afgewisseld met open tuinen middenin de panden, erg aangenaam om te zien! Dit maakt het inmeten helaas wel extra complex.

Bel ons
Route