Voordat Mark Otten bij Object&co kwam als woningfotograaf, was hij al jaren actief als fotograaf. Hij won verschillende prijzen met de foto’s die hij maakte. Inmiddels werkt Mark alweer 3.5 jaar met ontzettend veel plezier bij Object&co. Benieuwd wie Mark is? Dat lees je hier.

‘’Ik had eerst gesolliciteerd bij de concurrent’’

Hoe Kwam je bij Object&co?

‘’Eigenlijk was het super toevallig, want ik had nog nooit van Object&co gehoord. Ik had gesolliciteerd bij een concurrent en daar heb ik zelfs nog een dag meegelopen. Uiteindelijk werd het niks omdat onze toekomstideeën niet op één lijn lagen.

Op een dag werd ik op Facebook getagged bij een vacature van wederom een concurrent in Arnhem, maar daarvoor heb ik bedankt in verband met de afstand. Later kreeg ik een bericht van Mario van Essen, eigenaar van Object&co. Eerst dacht ik dat dit weer een recruiter was, maar Mario wist mijn interesse te wekken.

Na het bekijken van de website en de berichten die daar stonden ben ik voor een kennismakingsgesprek naar Hilversum gereden. De klik was er voor mij direct, al bij binnenkomst. Het gesprek vond ik zeer plezierig en niet lang daarna ben ik begonnen als franchisenemer.

“af en toe is een lege woning ook heerlijk hoor”

Mark Otten (Object&co)

Bent u opzoek naar een professionele vastgoedfotograaf in de regio Drenthe? Dan is Mark de ideale persoon. Mark kan u helpen aan professionele NEN 2580 meetrapporten , woningfoto’s en woningvideo’s. U kunt Mark altijd bellen op 0646443411 of mailen naar markotten@objectenco.nl.

Inmiddels werk ik alweer 3,5 jaar bij Object&co. Mijn opstartfase ging niet gemakkelijk, maar elke opdracht voer ik met heel veel plezier uit. Ik ben echt een mensenmens, het leukste aan mijn werk is dan ook het contact dat ik met de mensen heb (af en toe is een lege woning ook heerlijk hoor). Daarnaast geeft mijn werk mij en mijn collega’s super veel vrijheid. We bepalen namelijk zelf wanneer we onze opdrachten uitvoeren, daardoor heb ik er altijd wel weer zin in.’’

‘’Ik ben 3x keer nummer 2 geweest van Nederland in verschillende fotowedstrijden’’

Had je al ervaring met fotografie voordat je bij Object&co kwam?

‘’Voor ik bij Object&co kwam had ik al veel ervaring met fotografie. Hierbij kan je denken aan macro, auto’s, etc. Eigenlijk is mijn interesse in fotografie begonnen op wintersport, tijdens het afdalen op mijn snowboard zag ik skiliften die in de mist verdwenen. Ik wist gelijk dat ik een foto moest maken van dit moment. De titel voor bij de foto had ik ook direct: Elevator to Heaven.

Ik heb inmiddels ook een aantal prijzen gewonnen met mijn foto’s, zo ben ik een aantal keer nummer 2 geweest van heel Nederland met o.a. een foto voor het NRC. Ik heb een maand op de header van Nikon.nl gestaan en Nikon heeft mijn foto van een rups tentoongesteld op hun 100-jarig bestaan (er waren maar 30 foto’s uitgekozen).

Verder kreeg ik een juryprijs uit 8000 inzendingen, een prijs uit naam van Anton Corbijn voor een zelfportret wedstrijd en andere kleinere prijsjes. Dit soort dingen werken heel positief op mijn motivatie en het is echt heel tof om te ervaren als fotograaf. Je merkt dan dat anderen ook enthousiast zijn over jouw werk.”

‘’ik verzamel ook modelauto’s’’

Wat doe je in je vrije tijd?

‘’In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met fotografie, zo vind ik nachtfotografie een van de gavere takken van fotografie. Wat je vast kan leggen in het donker is magisch. Dingen vastleggen die je met het blote oog niet of slecht te zien zijn, zoals lichtstrepen van voorbij rijdende auto’s of de Melkweg.

Verder vind ik het fotograferen van paddenstoelen, het liefst de hele kleine paddenstoelen, erg leuk om te doen. Zo nu en dan schilder ik en verzamel ik modelauto’s. Ik ben fan van rommelmarkten en kringloopwinkels, daar heb ik al veel schatten weggehaald. Maar het allerbelangrijkste in mijn leven is mijn vrouw, mijn twee prachtige dochters en mijn Golden Retriever die ondanks zijn rasnaam nooit iets terug komt brengen.’’

‘’Ik had 6 uur gereden voor een paar foto’s’’

Wat is het gekste wat je hebt gedaan voor foto’s?

Voor foto’s doe ik regelmatig gekke dingen. Lightpainting met staalwol en heb ik 1.5 uur op een verhoogde open uitkijk in Urk gestaan tijdens een windkracht 10 storm. Ik ga regelmatig in de nacht op de heide staan of rij ‘even’ heen en weer naar Rotterdam. Rotterdam is niet zo heel lang geleden trouwens. Op een dag, om 15:00 uur bedacht ik: Ik ga vanmiddag naar Rotterdam om de Heerema Sleipnir te fotograferen en dus was ik om half 2 in de nacht weer thuis. Rotterdam is voor mij niet echt om de hoek, in totaal was het 550 kilometer heen en terug.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Mark voor zijn verhaal! Voor de volgende blog is Mark benieuw naar het verhaal van Robert van Brug.

Heb je vragen? Stel ze! Heb je vragen over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou aan de slag. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Bel ons
Route