Onze woningfotograaf in Eindhoven Robert van Brug was vroeger business consultant maar heeft toch de stap gewaagd naar woningfotograaf. Benieuwd?

Ik dacht: waar kan ik verder nog geld mee verdienen?

Hoe kwam je bij Object&co?

Voordat ik bij Object&co kwam werkte ik als Business Analist bij Philips en later bij Enexis. Dat heb ik een lange tijd gedaan, maar dat hield op. Op een gegeven moment had ik het idee dat ik dit niet meer wilde. Hele grote Excelbestanden analyseren of grasduinen door databases. Het was zinvol werk, maar ik wou naar buiten. Dit zal voor veel mensen herkenbaar zijn: je doet je best op school, kiest een richting, gaat werken, maakt promotie en dan wil je iets heel anders gaan doen.

Ik ging weg bij Enexis en ik dacht: “waar kan ik verder nog geld mee verdienen?” Ik wist wel dat ik foto’s kon maken en kende wel mensen die uit allerlei vormen van fotografie inkomsten haalden. Mijn vrouw zocht toevallig zelf ook een nieuwe baan en zij kwam een advertentie van Object&co tegen op Facebook. Ze stuurde het door naar mij en ik vond het er interessant uitzien.

Robert van Brug (Object&co)

Bent u opzoek naar professionele vastgoedfoto’s in Eindhoven dan is Robert de aangewezen persoon. Voor bedrijfspanden is Robert ook de ideale persoon. U kunt hem altijd bellen op 0611097069 of u kunt Robert mailen.

franchisenemerschap is dat iets voor mij?

Ik vond het goed klinken en verstuurde mijn motivatiebrief en CV. Mario herkende zichzelf in mijn verhaal als ex-consultant die nieuw werk zocht. Hij gaf aan dat er een bijeenkomst was voor alle fotografen van Object&co en dat ik ook langs kon komen om iedereen te leren kennen. Mario was tijdens de bijeenkomst heel open over het bedrijf, het beroep en alles wat er speelde.

Het voelde allemaal heel goed en ik werd steeds enthousiaster. Iedereen die ik sprak was even aardig en geïnteresseerd, ze zeiden “als je hard wil werken en meters wil maken dan is dit de baan voor jou”. Toen ik na de bijeenkomst naar huis reed dacht ik “dit ga ik doen!” Ik kreeg het advies om er goed over na te denken. Drie weken later heb ik gemaild dat ik nog niet van mening was veranderd. Ik ben nog steeds blij dat ik toen die stap gezet heb.

Wat vind jij het leukste aan het werken bij Object&co?

Ik vind het fotograferen en de mensen ontmoeten heel erg leuk. Ook het zelfstandig ondernemen is iets dat bij mij past. Wel moet ik zeggen dat ik het in 2019 heel druk had, waardoor ik dacht dat ik het rustiger aan moest gaan doen. Helaas heb ik gemerkt dat ik nog meer ben gaan doen, waardoor ik nu besef dat ik het net iets minder druk wil hebben. Wellicht met iemand er in mijn regio bij? Geïnteresseerd? Bekijk onze vacature!

Wat voor invloed had Covid-19 op jouw werk?

De eerste golf was natuurlijk vooral in mijn regio: door carnaval ging de verspreiding snel. Op een dag reed ik door een straat waar bij drie huizen vlaggen halfstok hingen dankzij het coronavirus. Dan merk je hoeveel leed het aanricht.

Sporten is voor mij echt een uitlaatklep, maar vanwege Covid-19 kan ik dat nu niet meer zoals voorheen. Ik tennis al jaren en gelukkig is dat iets dat nu nog steeds is toegestaan. Ook al zijn de terrasbezoekjes en vakanties geannuleerd, met een beetje sporten kan ik een hoop hebben.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Robert voor het delen van zijn verhaal! Voor de volgende ronde is Robert benieuwd naar het verhaal van Lex Draijer. Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Bel ons
Route