Sinds 4 jaren is Jo Aerts lid van de Object&co familie. Het vak van woningfotograaf spreekt Jo bijzonder aan vanwege het sociale contact met de mensen! “Natuurlijk is ook het technische gedeelte enorm belangrijk, met name de compositie en de kleurenbalans vind ik elke keer weer leuk en uitdagend. Elk huis heeft zijn eigen karakter en uitstraling, die moet je vastleggen als fotograaf.” Wie is Jo? Dat lees je in deze blog!

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb vroeger aan de grafische school in Eindhoven gestudeerd en ben dus afgestudeerd DTP-er. Zodoende ben ik gaan werken als vormgever voor allerlei grafische bladen. Fotografie was altijd al mijn hobby en door mijn werk ben ik dit ook professioneel gaan doen. Zo nu en dan kreeg ik de kans om voor een artikel zelf de foto’s te schieten. Dat is natuurlijk helemaal leuk!

Hoe ben je bij ons terecht gekomen? “Ik kwam een fotograaf tegen die destijds nog voor Object&co actief was, Nico Jonker. We raakten aan de praat en zodoende maakte hij mij enthousiast voor het vak van woningfotograaf. Ik moest wel nog leren inmeten en alle extra diensten onder de knie krijgen, maar dat vond ik juist erg leuk om te doen. Nu ben ik alweer bijna vier jaren actief en meet ik in, verzorg ik meetrapporten (NEN 2580/BBMI) en maak ik ook opnames met 360 graden camera’s.

“Ik kom bij zoveel mensen over de vloer en hoor allerlei verhalen.”

Wat vind je het leukste aan het vak?

Het leukste aan het vak is en blijft het contact met de mensen, het sociale aspect. Ik kom bij zoveel mensen over de vloer en hoor allerlei verhalen. Tja, vanwege de maatregelen tegen Covid-19 is het contact met de bewoners wel even anders omdat ik vaak als enigste in een huis aanwezig ben. Die leuke momenten komen wel weer terug, daar heb ik vertrouwen in.

Hoe ga je om met Covid-19?

Covid-19 had mij even goed te pakken, maar ik ben er goed doorheen gekomen. Na een paar dagen in het ziekenhuis voelde ik mij beter en nu wil ik vooral weer aan het werk. Al is het in een leeg huis, zonder de mensen, maar wel lekker aan de slag.

“Inmiddels hangt mijn werk ook in het stadhuis, iets waar ik erg trots op ben.”

Schilderen?

Ja dat is een beetje een uit de hand gelopen hobby. Ik heb ooit een cursus gevolgd met collega’s en dat beviel goed. Toen ik met mijn vrouw aan het winkelen was en in een etalage olieverf zag, ben ik aan de slag gegaan: Zonder enige vorm van les, gewoon lekker zelf gaan schilderen.

Nu verkoop je ook werken toch? “Ja, dat klopt! Na enige tijd kwam ik natuurlijk bij die winkel terug voor meer verf en de medewerker vroeg toen of ik iets wilde laten zien van mijn werk. Hij was daar erg van onder de indruk, een prachtig compliment! Inmiddels hangt mijn werk ook in het stadhuis, iets waar ik erg trots op ben.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Jo Aerts voor het delen van zijn verhaal! Voor de volgende ronde is Jo benieuwd naar het verhaal van Dion de Bakker. Wil je meer informatie over de kunstwerken van Jo of zijn werk als woningfotograaf? Bekijk dan zijn eigen website of zijn portfolio op onze website.

Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Bel ons
Route