NEN 2580 meetrapporten voor bedrijfsonroerendgoed (BOG)

Bij Object&co begrijpen we het belang van nauwkeurige metingen bij bedrijfsonroerendgoed (BOG). Daarom bieden we professionele NEN 2580 meetrapporten aan. Of je nu een kantoorruimte, winkelpand of industriële faciliteit bezit of verhuurt, wij voorzien in gedetailleerde meetrapporten die voldoen aan jouw specifieke behoeften.
3d plattegrond van een bedrijf

Wat is een NEN 2580 meetrapport voor BOG?

Een NEN 2580 meetrapport biedt een grondige analyse van de afmetingen en indeling van een bedrijfspand. Dit rapport is belangrijk bij verkoop of verhuur, omdat het potentiële kopers en huurders een duidelijk beeld geeft van de beschikbare ruimte en de kwalificaties daarvan. Het bruto-vloeroppervlak (BVO) en het verhuurbare vloeroppervlak (VVO) zijn zwaarwegende factoren in het bepalen van een verkoop- of verhuurprijs.

Object&co stelt een NEN 2580 meetrapport samen waarin de gebruiksoppervlakten gesplitst per bouwlaag en/of bijzondere ruimten zijn aangegegeven. Het meetrapport is opgesteld conform de richtlijnen NEN 2580:2007 NL, ‘Oppervlakten en inhouden van gebouwen – Termen, definities en bepalingsmethoden’, inclusief het correctieblad NEN 2580:2007/C1:2008.

Vraag meetrapport aan

Hoe werkt het inmeten van BOG bij Object&co?

Onze ervaren vastgoedprofessionals zijn speciaal opgeleid en getraind in het uitvoeren van NEN 2580 metingen voor bedrijfsonroerendgoed. Zij kiezen ervoor om dit op de klassieke manier te doen of om hiervoor geavanceerde lasertechnologie te gebruiken. Dit hangt af van de grootte en de complexiteit van het te meten object.

Alle nauwkeurig opgenomen afmetingen gaan naar onze backoffice. Hier werken hoogopgeleiden bouwkundigen en architecten. Zij verifiëren en verwerken deze meetgegevens tot uitgebreide meetrapporten, aangevuld met 2D- en 3D-plattegronden (FML bestanden / Floorplanner).

Wat staat er in een NEN 2580 meetrapport?

Dit uitgebreide meetrapport geeft een gedetailleerd overzicht van de ruimte conform de NEN 2580-norm. Het geeft een algemeen inzicht van de ruimte, inclusief dimensies, oppervlakte, deuren, muren en andere standaardinformatie. Hieruit komt het NEN 2580-certificaat voort. In dit certificaat worden specifieke gegevens verstrekt met betrekking tot het gebruiksoppervlakte (GBO), het bruto vloeroppervlak (BVO) en het bruikbare vloeroppervlak.

Waarom is een NEN 2580 meetrapport belangrijk voor BOG?

Het correct meten en documenteren van bedrijfsonroerendgoed is onmisbaar bij professionele vastgoedtransacties. Onze meetrapporten bieden transparantie en betrouwbaarheid. Door te voldoen aan de NEN 2580 norm zorgen we ervoor dat jouw vastgoedobject op een consistente en betrouwbare manier wordt gepresenteerd aan potentiële kopers of huurders.

Heb je binnen je bedrijfsruimte verschillende huurders, dan kun je gebruikmaken van de verhuur verdeelstaat. Hierin worden de verhuurbare meters naar rato verdeeld.

Onafhankelijke NEN 2580 Meetrapporten
voorbeeld van een plattegrond van een bedrijf

Verhuur verdeelstaat (VVS)

Als eigenaar of beheerder van bedrijfsonroerendgoed is het belangrijk een correcte huurprijs te berekenen aan huurders. Deze is gebaseerd op een nauwkeurige berekening van het aantal vierkante meters. De verhuur verdeelstaat is een kosten/lastenverdeling die gebruikmaakt van een gedetailleerd overzicht van de toegekende vierkante meters per huurder. Hiervoor is het NEN 2580 meetrapport de basis.

Bij de verhuur verdeelstaat wordt rekening gehouden met het gebruik van gedeelde ruimten zoals entree, keuken, toiletten en vergaderruimten. Hierdoor wordt voor elke huurder duidelijk hoeveel vierkante meters hij of zij daadwerkelijk in gebruik heeft. De gedeelde ruimten worden naar rato verdeeld over de verschillende huurders.

Contact opnemen

Vragen over onze NEN 2580 meetrapporten en/of de verhuur verdeelstaat voor bedrijfsonroerendgoed? Neem contact op met Lex Bruil: 06 46441258 of lex@objectenco.nl. Of neem contact op via onderstaande button

Neem contact op