Thom Punte is franchisenemer voor Object&co, regio Utrecht. Hij werkt nu 7 jaar in deze functie en heeft veel veranderingen in de markt gezien. Wij vroegen Thom wie hij is, wat hij doet en hoe hij bij ons terecht is gekomen. Het verhaal achter de foto’s!

“Ik zag het en dacht, dit is echt iets voor mij.”

Thom woont met zijn gezin in Utrecht, wat ook zijn werkregio is voor Object&co. Na jaren werk in de zorg besloot Thom zijn carrière om te gooien. “Ik ging mijn hart volgen en van interieurfotografie mijn vak maken. Als echte fan van camera’s, gadgets en IT sloot dit goed aan op mijn behoeften. Mijn eerste camera was echt een ‘sexy’ ding, maar ook functioneel.”

“Ik ging mijn hart volgen en van interieurfotografie mijn vak maken. Als echte fan van camera’s, gadgets en IT sloot dit goed aan op mijn behoeften. Bel mij op 0611165520 of stuur mij een e-mail.”

In de tijd van zijn overstap werd Thom benaderd door diverse bedrijven die ook media voor vastgoed leveren. Toch koos Thom ervoor om franchisenemer te worden voor Object&co. “Ik wilde mijn eigen toko en niet meer in loondienst. Ik ben heel bij met de keuze die ik gemaakt heb. In het begin deed ik alles zelf, maar er is zoveel werk! Daarom heb ik mensen voor mij werken als ZZP-er.

“Nee, dat vaatdoekje kan echt niet blijven liggen.”

Object&co levert allerlei media uitingen voor bijvoorbeeld Funda. Zo verzorgen wij, en daarmee ook Thom, woningfotografie en de benodigde NEN 2580 meetrapporten. Thom meet altijd eerst een object in om het te verkennen. “Welke hoekjes zijn er, waar liggen nog spullen die opgeruimd moeten worden en wat vindt de klant belangrijk? Dit neem ik altijd mee in mijn overweging. Dat vaatdoekje dat in het hoekje van het aanrecht ligt? Nee, dat vaatdoekje kan echt niet blijven liggen.

De laatste jaren merkt Thom dat zijn klanten in Utrecht steeds kritischer worden in vergelijking met zijn klanten uit omliggende dorpen. “Ik stuur mijn foto’s altijd eerst naar de klant en dan pas naar de makelaar. De markt is krap, mijn klanten zijn kritisch en willen perfecte foto’s. Zeker in de stad Utrecht merk ik dat mensen strak op het proces zitten. Een huis verkopen is natuurlijk ook een spannende en persoonlijke zaak, ik snap daarom die betrokkenheid wel.”

Tips voor iedereen die zijn/haar woning verkoopt?

“Ik ga er vanuit dat de mensen snappen dat de fotograaf er niet is om op te ruimen. Als ik bij elk object nog een kast moet wegtillen dan ben ik veel te lang bezig. Dit werkt niet voor zowel de makelaar, mij of de klant. Ik raad dan ook iedereen aan om heel kritisch op te ruimen. Kijk echt verder dan enkel de spulletjes op de tafel. Hangen er tien jassen, laat dan de twee kleurrijke hangen en berg de rest op. Kijk ook goed in jouw tuin en berg de containers op.

En heb je nog tips voor andere fotografen die een woning vastleggen? “Mijn grote tip is om verder te kijken dan enkel de camera. Kijk naar de compositie, de hoogte van jouw camera en de lichtinval in de ruimte. Wat wil je dat iemand die de foto bekijkt gaat zien?

Het verhaal achter de foto

Wij bedanken Thom voor het delen van zijn verhaal. Ben je benieuwd naar meer verhalen? Blijf ons dan volgen. Heb je vragen aan Thom? Mail hem dan via thom@objectenco.nl of bekijk onze website voor alle opties en mogelijkheden.

Terug naar blog
Bel ons
Route