Ons werk brengt ons bij de mensen thuis en daarom stellen wij onze fotografen uitgebreid voor. Ditmaal onze collega uit Tilburg, Dion de Bakker. Zijn vader zag hem het liefst als boekhouder, zelf wilde Dion boswachter worden, maar werd uiteindelijk zelfstandig fotograaf.

Dion de Boswachter?

Klopt, ik wilde ooit boswachter worden, maar helaas werd ik niet aangenomen op de opleiding. Om die reden ben ik naar de tuinbouwschool gegaan… maar zoals de naam al doet vermoeden was dat toch te weinig bos voor mij. Na de tuinbouwschool ben ik in dienst gegaan en deed ik mijn fotografie als hobby erbij.

“Jouw vader was boekhouder, wordt nou gewoon boekhouder”

Al voor mijn diensttijd fotografeerde ik weleens en liet ik mijn foto’s afdrukken bij een klein fotolaboratorium. Tussen mijn school en dienst ging ik na enige tijd daar ook werken. Dit was voor mij een mooie kans, maar ik wilde meer met daadwerkelijk fotograferen doen en niet enkel de overige taken. Om die reden ben tijdens mijn diensttijd naar de fotovakschool gegaan in Apeldoorn en ging ik voor een fotograaf werken.

“Ik ben eigenwijs, want ik ben een fotograaf”

Wat voor fotografie doe je graag?

Nu zijn we alweer 27 jaren verder. Ik heb echt van alles kunnen doen van bruidsreportages tot aan studio- en projectwerk. Via een architect die ik kende kreeg ik de vraag of ik apotheken die hij ontwierp wilde gaan fotograferen. Prachtige bouwwerken en ik vond het reuze leuk om dat te mogen doen. Zo kwam ik bij interieurfotografie terecht.

Dion de Bakker foto

In Tilburg is Dion de Bakker al jaren actief als fotograaf. Dion zet zijn vaardigheden in voor Object&co en verzorgt voor u meetrapporten (NEN 2580), video’s en eventuele 360 graden foto’s. Bel hem op 0653223574 of stuur een e-mail.

‘Motografie’ is mijn woord en passie

Als ik mijn klus mocht kiezen dan zou ik best graag voor MotorGP over de wereld rondreizen. ‘Motorgrafie’ is een woord wat ik zelf bedacht heb toen ik voor vrienden die rondreden foto’s maakte. Ik fotografeerde nationale motorraces, maar helaas niet voor de GP.

Object&co en Dion?

Hans Buurstede kwam bij mij op bezoek en die gaf aan het erg druk te hebben. Hij kon wel hulp gebruiken en zo kwam ik op gesprek bij Mario: regio Tilburg here we are! Ik ben nu een half jaar bezig voor Object&co en zodoende heb ik allerlei diensten toegevoegd aan mijn assortiment: woningen inmeten, NEN 2580 meetrapporten opleveren, 360 graden fotografie en ga zo door.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Dion voor het delen van zijn verhaal! Voor de volgende ronde is Dion benieuwd naar het verhaal van Erik Luken. Bekijk meer info over Dion zijn fotografie of zijn portfolio op onze website.

Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Bel ons
Route