In 2008 raakte de crisis de branche waarin Bernhard werkte hard. Hij besloot zijn kennis over cameraposities, compositie en belichting anders in te zetten. Via zijn broer kwam hij in contact met Object&co en inmiddels werkt hij alweer vijf jaren als woningfotograaf voor ons.

“Met compositie en kleuren was ik al bekend.”

Hoe kwam je bij Object&co?

Door de crisis werd ik genoodzaakt te kijken naar andere opties. Met compositie en kleuren was ik al bekend dankzij mijn werk als videograaf. Zo heb ik grote haute couture shows gedraaid met 3 á 4 camera’s en heb ik ook vele BN’ers geïnterviewd. Ik hoorde via mijn broer dat er bij Object&co kansen waren. Aangezien fotografie al sinds ik klein een hobby was, kon ik die overstap goed maken dankzij mijn kennis als videograaf.

Sinds 2015 ben ik gaan werken voor Object&co. De overstap van de videografie naar fotografie ging vrij soepel! Alleen mijn diensten veranderde, zo ging ik dus ook inmeten en fotograferen. Met mijn productiebedrijf ben ik nog steeds actief, alleen op een lager pitje. Mijn focus ligt nu voornamelijk bij Object&co.”

“Het liefst zet ik elke keer een betere presentatie neer.”

 

Bernhard Sporkslede (Object&co)

Neem contact op met Bernhard

Bernhard Sporkslede is onze professionele fotograaf in de regio van Betuwe-Noord. Voor professionele woningfotografie bent u bij hem op het juiste adres. Bel Bernhard op  0646156840 of stuur een e-mail.

Wat vind je het leukste aan dit werk?

“Ik heb echt passie voor mijn vak. Het liefst zet ik elke keer een betere presentatie neer. Mijn liefde voor architectuur en visuele elementen is er namelijk altijd al geweest. Dit vak brengt al die elementen samen en is daarmee echt een ‘match made in heaven’.

Daarnaast vind ik het geweldig dat ik samen met mijn zoon Maurice Sporkslede  professioneel aan de slag ben. Samen gaan we op pad om panden te fotograferen en in te meten. Los daarvan en wellicht klinkt dat cliché, maar ik vind het fantastisch om alle verhalen van mensen aan te horen. Je komt in dit vak, nu even niet dan met het coronavirus, toch bij veel mensen over de vloer.”

“Als je dat soort verhalen hoort, dan ga je automatisch nog harder aan de slag.”

Wat maak je zoal mee?

“Ik maak weleens droevige situaties mee. Dat mensen verlaten zijn of er een sterfgeval is binnen een familie waardoor een huis verkocht moet worden. Zeker in deze tijden is dat lastig, je wilt eigenlijk gewoon die mensen even een arm om de nek slaan. Als je dat soort verhalen hoort, dan ga je automatisch nog harder aan de slag. Onze foto’s dragen gewoon bij aan een succesvolle verkoop doordat er meer kijkers komen.”

En wat doe je graag privé?

Ik heb dus een zoon en een dochter! Daarnaast ben ik sinds dit jaar opa geworden, echt een prachtig moment. In mijn vrije tijd vind ik sporten enorm belangrijk, zo doe ik aan tennissen, golfen en kickboksen. Het liefst sta ik twee tot drie keer per week in de ring. Mensen denken vaak dat dit om agressie draait, voor mij is dat totaal niet het punt. Ik vind vooral het technische aspect van kickboksen interessant. Het is net schaken, wie doet welke zet en wat doe je dan? Als ik mijn rust zoek ga ik de golfbaan op.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Bernhard voor het delen van zijn verhaal! Voor de volgende ronde is Bernhard benieuwd naar het verhaal van Bart Ebisch.

Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Bel ons
Route