Met 62 jaren op de teller genereert René Sloot verkoopmateriaal voor 15 panden per week. Dit betekent woningfoto’s, video’s, meetrapporten en de bijbehorende plattegronden. Omdat 15 panden per week veel werk is, stellen wij intern weleens de vraag: “Hoe doet hij dat toch?

René is getrouwd, heeft drie kinderen, drie kleinkinderen, is actief binnen de schietsport, houdt van verzamelen en woont op dit moment in Zevenaar. Binnen Object&co hoort René al enige tijd tot de familie. “Ik denk dat ik als nummer 4 of 5 bij Object&co kwam, maar fotograaf was ik altijd al. Zo was ik actief als trouw- en publieksfotograaf.

René had tot 2000 zijn eigen winkels speciaal voor fotografen, maar merkte dat het steeds moeilijker werd om rond te komen. “Het was veel en zwaar werk, nu houd ik daar wel van, maar ik wil wel een goede boterham verdienen. Ik heb mijn winkels aan de kant gedaan en ben les gaan geven op vakscholen in digitale fotografie. Na 10 jaar begon dat een beetje te vervelen en toen zag ik ineens een advertentie voorbij komen van Object&co.

“Toen hoorde het hele circus er nog niet bij”

Werken als woningfotograaf

In de loop van de jaren heeft René het vakgebied flink zien veranderen. “In het begin was het allemaal nog niet zo ingewikkeld, ik hoefde enkel de fotografie te verzorgen van diverse panden en objecten. Toen hoorde het hele circus er nog niet bij. Tegenwoordig maak ik filmpjes, meet ik in, lever ik plattegronden aan in 2D & 3D en ben ik ook nog een groot stuk bezig met een stukje sociaal werk richting de klant.

Rene Sloot (Object&co)

Bent u opzoek naar een ervaren fotograaf, dan is René de ideale fotograaf voor jou. René is namelijk een van onze eerste fotografen dus hij heeft al jaren ervaring op het gebied van fotografie. U kunt hem bellen op 0653164815 of u kunt een mail sturen.

Bekijk de portfolio van René
Olympus

“Dat doe ik gewoon zelf”

Op zijn 12de kreeg René zijn eerste camera, een 127 spoel. Hij vond het fotograferen erg leuk en bleef zijn camera’s updaten. René heeft jarenlang met o.a. Nikon en Olympus gewerkt maar schiet tegenwoordig met Fuji.

Veel werk!

Gemiddeld duurt het ongeveer anderhalf tot twee uren om een woning/pand in te meten en te fotograferen/filmen. Dan volgt nog de nabewerking van de foto’s en natuurlijk het monteren van een filmpje. Hoe doet René dan al die panden? “Mijn eigen achtergrond is bouwkunde! Dit helpt mij enorm als ik aan het inmeten ben. Het kost mij simpelweg minder tijd. Aanpassingen doe ik altijd zelf en dat scheelt zowel de klant, de makelaar als mij enorm veel tijd. Plus, ik vind het leuk werk!”’

Speelt je leeftijd echt geen rol?

Op het moment nog niet! Ik werk 50 á 55 uren per week en kan de hulp inroepen van collega’s die voor Object&co actief zijn. Dit doe ik alleen als het heel erg druk is. Bij Object&co werken we zo dat een makelaar altijd zijn of haar vaste contactpersoon binnen onze organisatie heeft. Van al mijn klanten weet ik precies wat ze willen. Zo wil de één bijvoorbeeld wel de lampen aan en deuren open terwijl ik dit bij een andere makelaar niet hoef te proberen. Om die reden doe ik al mijn opdrachten het liefst zelf. Werken voor Object&co is zelfstandig, maar echt persoonlijk werk!

Het volgende verhaal

Wij bedanken René voor het delen van zijn verhaal! Eerder spraken wij met Gijs, een van onze woningfotografen in Hilversum. René is benieuwd naar het verhaal van Marcel Colenbrander, onze woningfotograaf in de Achterhoek. In onze volgende blog stellen we daarom Marcel aan jullie voor.

Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Terug naar blog
Bel ons
Route