Energielabels – Wij beperken de vertraging op uw energielabel

Geschreven door: 

Datum: 

Categorie: 

Deel dit bericht:

Het inmeten van een woning voor een energielabel kan, in sommige gevallen, vertraging oplopen van 8 tot 10 weken. In deze blog leggen wij uit waar dit door komt en wat wij hebben gedaan om, mogelijke vertraging op uw energielabel, zoveel mogelijk te beperken. In het kort komt de mogelijke vertraging van uw energielabel door vijf factoren (1) een te snelle invoering door de overheid, (2) te weinig gecertificeerde energielabel opnemers door o.a. Covid-19 (3) een grotere vraag naar energielabels dan verwacht, (4) de complexiteit van de nieuwe norm de NTA 8800 en (5) de druk op partijen die het wel voor elkaar hebben.

Vraag je energielabel aan.

Onze maatregelen tegen vertraging op uw energielabel

Wij hebben onze processen geoptimaliseerd om de vertraging zoveel mogelijk te beperken. Dit betekent aan de achterkant dat er meer mensen voor u aan het werk zijn, hetgeen snellere afspraken bevordert. Aan de voorkant trekken wij onze informatievoorziening naar u recht, waardoor u sneller op de hoogte bent van de status rondom uw aanvraag. Vertraging is vervelend, maar niet weten wat de status van uw aanvraag is vinden wij onacceptabel.

In de volgende paragrafen gaan wij iets meer in op de redenen voor de vertraging. Voor alles geld, heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Grote vraag naar energielabels

Doordat de overheid het hebben van een legitiem volledig nieuw energielabel verplicht heeft gesteld bij verkoop- of -huur overdrachten per 1 januari, is er een enorme druk ontstaan op de al gecertificeerde leveranciers van de energielabels (gecertificeerd voor het toepassen van de vernieuwde norm). Dit heeft als resultaat dat het opnemen van uw woning vertraagd kan worden met 6-8 weken. Daar komt nog bovenop dat het uitleveren, door de overheid, 5-10 werkdagen (lees 2 weken) kan duren. In totaal kan uw label dus vertraagd worden met 8-10 weken.

Complexiteit van de nieuwe NTA 8800 norm & Covid-19

Begin 2021 veranderde de norm, voor het opstellen van een energielabel, naar de NTA 8800. De nieuwe norm blijkt, in de praktijk, een stuk meer complex dan voorheen werd aangenomen. Combineer de complexe norm met de aanwezige gecertificeerde capaciteit, de enorme vraag en een onstabiele situatie van de Covid-19 pandemie en het resultaat is al snel enorme vertragingen.

In het nieuws circuleren berichten over leveranciers en het niet werken met, volledig, gecertificeerde professionals. Wij willen voorop stellen dat wij enkel en alleen werken met volledig gecertificeerde opnemers die de nieuwe NTA 8800 norm hanteren in hun werkproces. Daarnaast blijven onze collega’s uw veiligheid, en die van zichzelf, voorop stellen. Aangezien onze diensten door één persoon uitgevoerd worden valt ons werkbezoek binnen de geaccepteerde norm van één bezoeker per dag.

Vragen

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht of het onderwerp energielabels? Wij helpen u graag met al uw vragen. Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina of stuur direct een mail naar info@objectenco.nl.