Van fotograaf naar docent, maar nu weer terug bij de passie voor fotografie: vastgoedfotograaf in Rotterdam. Claudia begon lang geleden met een fotocamera te experimenteren. Een expositie met haar afstudeerwerk in de Chinese stad Wuhan toonde aan dat ze het echt kon. In deze blog lees je haar verhaal en waarom makelaars in Rotterdam met haar in contact moeten komen.

Ik zocht al enige tijd via Google naar banen binnen de fotografie, maar dit bleek best lastig. De stap om het onderwijs te verlaten en volledig als ZZP’er aan de slag te gaan heeft mij nog een tijdje tegengehouden. Terug naar Google en toen stond Object&co ineens bovenaan: ik was meteen enthousiast.

Mijn opa was fotograaf en zodoende kreeg ik mijn eerste camera.

Hoe kwam je bij fotografie?

Mijn opa was fotograaf en zodoende kreeg ik mijn eerste camera. Dat was vlak voor mijn schoolreis naar Parijs. Daar ben ik foto’s gaan maken van mensen op straat. Eenmaal thuis zag mijn vader gelijk dat ik talent had. Met een vader als schilder ben ik altijd omringt geweest met creativiteit. Dit leidde er uiteindelijk ook toe dat ik met een opleiding vormgeving begon en aansluitend de Docenten opleiding aan de Willem de Kooning Academie.

Op mijn opleiding kreeg ik alle vrijheid om mijzelf beeldend te ontwikkelen. Zodoende heb ik tijdens mijn opleiding veel fotografieprojecten gedaan. Eenmaal afgestudeerd werd ik benaderd door een curator uit Antwerpen die een tentoonstelling samenstelde van 100 afgestudeerde studenten uit Europa en ik was er daar één van! Mijn werk heeft een jaar in de Chinese stad Wuhan gehangen en dit was voor mij doorslaggevend dat ik echt verder wilde als fotograaf!

En toch ging je een ander pad op?

Ja, de opleiding sprak mij aan omdat ik op de Kunstacademie de vrijheid kreeg om mezelf beeldend te ontwikkelen en daarnaast didactische vakken kreeg voor mijn docentenbevoegdheid. Het is een uitdaging om als fotograaf en zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Om die reden leek het vak van docent ook een ‘veilige’ keuze. Voor de klas heb ik echt prachtige momenten beleefd als Grafisch en Beeldend Docent, maar uiteindelijk ligt mijn hart bij fotografie en ondernemen!”

 Als ik ergens aan begin, dan wil ik het ook afmaken!

Na mijn opleiding ben ik in de horeca gaan werken. Ook hier kwam mijn fotografie terug, ik fotografeerde vaste gasten die iedere ochtend aan hetzelfde tafeltje hun krant kwamen lezen. Toen ik eenmaal een leuke baan in het onderwijs had gevonden, ben ik mezelf daarnaast gaan ontwikkelen als fotograaf en ondernemer. Een leuke combinatie, maar je wordt pas echt goed als je één ding fulltime kan doen.”

Waarom koos je voor Object&co?

Ik vind het hele zelfstandige ondernemerschap erg leuk, maar ik gedij ook goed bij samenwerken en collega’s waar ik mee kan sparren. Object&co sprak mij daarom extra aan omdat het meer zekerheid biedt. Je moet alsnog zelf zorgen voor klanten, maar je hebt wel een groot netwerk aan collega’s die jou kunnen ondersteunen of waarmee je kunt overleggen.

Vastgoedfotografie is niet te vergelijken met portretfotografie, maar dankzij mijn achtergrond als grafisch vormgever word ik erg enthousiast van mooie composities. Soms kom ik in een woning waar alles klopt, qua kleur, lichtval en indeling. Dat zijn dan wel de pareltjes om vast te leggen. Iedere dag is mijn werkplek anders en je ontmoet heel veel mensen, net als in de horeca. Op deze manier komt alles samen!”

Via Thom heb ik al veel vlieguren opgedaan, dus kom maar op Rotterdam!

Heb je tot nu toe ondersteuning gehad?

Ik ben net begonnen en loop mee met Thom Punte uit Utrecht. Via Thom heb ik al veel vlieguren opgedaan, dus kom maar op Rotterdam! We lopen samen door volledige opdrachten heen en hij legt alles rustig uit, maar hij laat ook zien waar je tegen aan kunt lopen. Als je dit leest, Thom: dank je wel.

“Tussen mijn lessen door ben ik op alle vrije momenten naar Utrecht heen en weer gereisd om daar woningen te fotograferen. Utrecht is een mooie stad, maar mijn roots liggen in Rotterdam en ik hou van deze mooie stad. Ben je makelaar in Rotterdam en op zoek naar iemand die jouw team of kantoor kan versterken? Mail mij!

Met Claudia Terreehorst in Rotterdam zorgen wij voor nog meer landelijke dekking. Onze kracht zijn onze ondernemers die ieder hun eigen regio bedienen, de taal spreken en de mensen kennen. Bent u makelaar of beheerder van vastgoed in Rotterdam? Dan nodigen wij u van harte uit om kennis te maken met Claudia. Voor vragen kunt u bij Claudia of bij ons terecht.

Bel ons
Route