In memoriam – Helaas moeten wij melden dat onze geliefde collega Hein Arns overleden is. Voor vragen: info@objectenco.nl

Als zelfstandig ondernemer wilde Hein graag actief worden als vastgoedfotograaf in Nijmegen en de Overbetuwe. Hij belde rond en kwam de naam Object&co erg vaak tegen. Na een belletje met onze directeur Mario van Essen kreeg hij zijn eigen regio. Hein werkt inmiddels alweer 6 jaren voor ons, dit is zijn verhaal.

Hoe werd je actief als vastgoedfotograaf in Nijmegen en de Overbetuwe voor Object&co?

Ik wilde mijn eigen bedrijf nieuw leven in blazen en voor makelaars huizen gaan fotograferen als woningfotograaf. Zodoende schreef ik eind 2014 rond de 80 makelaars aan in de regio Arnhem-Nijmegen en kwam ik erachter dat ze alles uitbesteed hadden. Een van de namen waar ik veel tegen aanliep was Object&co.

“If you can’t beat them, join them!”

Zodoende belde ik met Mario vanwege een vacature bij Object&co in de regio Apeldoorn. Onze collega René Sloot zat toen, en nog steeds, tot over zijn oren in het werk. Die kon wel hulp gebruiken. Mario gaf aan dat, als het mij wat leek, ik in deze regio erbij geplaatst kon worden. Toen kwam het gesprek op waar ik woonde en besloten we om voor mij, naast Overbetuwe en Lingewaard, ook Nijmegen erbij te pakken.

Wat vind je van de werkwijze?

Fijn! Ik heb veel zelfstandigheid en kan mijn eigen ritme bepalen, dat is precies waarom ik voor mijzelf ben begonnen. Het is ook fijn dat we, ondanks dat we allemaal ons eigen bedrijf hebben, wel klaar staan voor elkaar. René brak eind vorig jaar zijn been en dan zorg je als collega’s voor een vangnet. Die onderlinge samenwerking waardeer ik enorm.

“ik wil mij meer richting Nijmegen profileren”

Gelukkig is René inmiddels weer aan het werk, dus is de grootste druk om zijn werk op te vangen er af. Mijn regio is prachtig en ik wil mij nog meer richting Nijmegen profileren. Los van het feit dat ik dit Nijmegen goed ken en ik er dichtbij woon is daar nog een hoop werk te verrichten.

Wat is jouw achtergrond?

Ik begon in 2004 voor mijzelf als evenement- en sportfotograaf. Vanuit de sportfotografie kende ik Edwin Nieuwenhuis. Toen ik begon bij Object&co heb ik hem ook met Mario in contact gebracht en is hij in de regio Twente aan de slag gegaan. Volgens mij zijn veel van de huidige collega’s via via bij ons komen werken. Je ontmoet elkaar een keer tijdens een klus of via hobby’s en voor je het weet werk je met elkaar.

“eigenlijk heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt”

Heel eerlijk gezegd ben ik een autodidact. Ik heb mijzelf alles aangeleerd qua fotografie. Soms met vallen, maar veel vaker met opstaan door veel te praten met en leren van collega’s. Uiteraard volgde ik ook workshops zoals een masterclass interieurfotografie, je bent tenslotte nooit uitgeleerd. Van origine ben ik assurantieadviseur, maar daar was ik in 2004 helemaal klaar mee. Veel zaken waar ik, niet beroepsmatig, van hield en houd combineren zich perfect in mijn huidige bedrijf. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt en daardoor voelt het vaak niet echt als ‘werken’.”

Wat is het leukste aan jouw werk?

Ik ben een echt mensenmens en dat is het mooie van mijn vak. Je doet het zodat (A) het huis snel verkoopt, maar (B), en dat is nog belangrijker, dat verkopers en makelaar blij zijn met jouw foto’s. Daardoor ben ik ook bereid dat extra stapje te maken voor een klant. Bijvoorbeeld door nog een keer terug te gaan als het slecht weer was of wat meer meehelpen met verzetten van spullen.

Gelukkig heb ik, tot op vandaag, altijd een goede klik gehad met een verkoper of een makelaar. Ik besef mij heel goed dat ik het verlengstuk ben van de makelaar. Contact met de makelaar is dus enorm belangrijk. Hoe willen ze het? Hoe zien ze het? Dat gevoel probeer je over te brengen op de klant. Het laatste wat ik zal doen is mijn eigen zin doordrijven. Je geeft weleens tips, maar de makelaar staat voorop. Dat werkt, vind ik, erg goed.

Bel ons
Route