In ons vorige blog spraken wij met Willy Lubach en zij nomineerde Charles Timmermans. Charles werkt al enige tijd voor Object&co en maakte, toen hij voor ons kwam werken, de grote overstap van makelaar naar fotograaf. In zijn vrije tijd schildert hij en ook al is hij zelf erg bescheiden, maar wij vinden het echt super knap wat hij doet. Maak kennis met Charles!

“Waarom ga je niet zelf fotograferen?”

Ik had een eigen makelaarskantoor, bedrijfsmakelaardij voor retail-Nederland. Dit heb ik 25 jaren gedaan waarvan deels met compagnon en deels voor eigen rekening. In 2008 donderde de markt in elkaar en dat is, vind ik, nooit meer echt goed gekomen. Dat bracht mij ertoe om in 2015 te denken: Ik moet iets anders gaan doen, dit heeft geen toekomst.

Toen ik besloten had het roer om te gooien heb ik mijzelf verhuurd aan een woningmakelaar. In het werk voor die makelaar kwam ik Emile van Object&co tegen. Ik gaf hem op de laatste dag van die periode een hand en vertelde dat ik de samenwerking erg waardeerde. Emile vroeg wat ik van plan was waarop in aangaf nog geen idee te hebben. Daarop zei Emile: Waarom ga je niet zelf fotograferen?

“Vroeger fotografeerde ik als makelaar, nu help ik andere makelaars.”

Een carrière switch op hogere leeftijd

Ik werd 55 en dacht eigenlijk dat ik niet zo snel ergens aan de bak zou komen. Niks bleek minder waar, want een tijdje later zat ik met Mario ergens op een kermis in Laren koffie te drinken. Mario nodigde mij aan het einde van het gesprek uit om erbij te komen. Vroeger fotografeerde ik als makelaar, nu help ik andere makelaars.

Waar kom je vandaan en wat heb je hiervoor qua werk gedaan?

Ik ben geboren en getogen in Zwolle, maar daar ben ik al 30 jaren weg. Vroeger wilde ik architect worden en ik heb daarom voor de technische kant gekozen. Uiteindelijk is doorstuderen er, dankzij de vele leuke feestjes, nooit echt van gekomen. Ik begon als filiaalleider van modewinkels en rolde door naar de vastgoedbemiddeling. Zo kwam ik op het pad van Emile terecht.

“De creativiteit en de blije mensen waar ik ook kom spreken mij erg aan.”

Wat inspireert jou in dit vak?

De creativiteit, de blije mensen en de plekken waar je komt (het ligt ook aan jezelf). Ik leg makkelijk contact en dat maakt het echt te gek. De mensen zijn altijd weer anders, maar elke dag is gaaf. Net als in het makelaarsvak: het is mensenwerk. Zelf kwam ik bij Object&co omdat ik Emile een aardige, integere vent vond en open stond voor verandering (ik denk dat dit ook geld voor anderen). Het lijkt afstandelijk werk, een woning fotograferen, maar dat is het helemaal niet.

We hoorden dat je graag schildert?

Ik ben graag creatief bezig en schilder in mijn vrije tijd veel. Ik schilder nu zo’n 25 jaren? Na wat teken- en schilderlessen ben ik toch wel redelijk continu bezig gebleven met de kwast. Op een gegeven moment kwam ik met Ton Schulten in aanraking en nu schilder ik soms zijn werk na.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Charles voor het delen van zijn verhaal! Wie Charles nomineert voor de volgende ronde was voor hem een eenvoudige vraag: “Emile, natuurlijk! Ik zie hem niet zo vaak meer, maar draag hem een warm hart toe.

Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Bel ons
Route