Het fotograferen, filmen en inmeten van een woning is een bijzonder vak. Veel bewoners spreken zich met verbazing uit over de verschillende werkzaamheden tijdens een afspraak. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid kreeg om van mijn hobby mijn beroep te maken. Er zijn bedrijven die verschillende fotografen naar een bepaalde regio sturen, maar juist een fotograaf uit de regio zelf is belangrijk. Je spreekt de taal, kent de cultuur en begrijpt de omgeving. Dat geeft veel vertrouwen bij de bewoners en de makelaars.” Marcel werkt voor ons in de Achterhoek, tijd om hem aan jullie voor te stellen.

Object&co werkt met veel franchisenemers die ieder vanuit hun eigen regio onze klanten (makelaars) bedienen. In de serie ‘Het verhaal achter de foto’ stellen wij onze mensen aan jullie voor.

Marcel Colenbrander: “Ik ben 43 en woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Halle (Doetinchem). Ik speel al sinds mijn jeugd fanatiek waterpolo en in de zomer rij ik veel op de motor. Ik ben opgegroeid op een boerderij en dat komt nu goed van pas tijdens het inmeten van boerderijen. Soms sta je namelijk te meten of te fotograferen tussen de koeien of de paarden. Tijdens mijn studie ‘Fotonica’ was ik al veel bezig met het fotograferen.

Marcel Colenbrander profielfoto

Marcel Colenbrander werkt in de Achterhoek. Voor professionele woningfotografie kunt u altijd contact met hem opnemen bel naar 0622706946 of stuur een mail.

“Ik speel al sinds mijn jeugd fanatiek waterpolo en in de zomer rij ik veel op de motor”

Werken als woningfotograaf

Wij roepen het wel vaker en gelukkig bevestigd Marcel het weer: Werken als woningfotograaf is sociaal klantenwerk. “Ik kom bij de mensen thuis en hoor en zie veel dingen die privé zijn. Discretie is daarom ook van groot belang. Soms zijn het trieste situaties waardoor mensen moeten verhuizen. Gelukkig heeft het merendeel een positieve reden. Ik denk dat ik een groot stuk vertrouwen kan bieden doordat ik de taal van de streek spreek en de omgeving goed ken. Koffie met een praatje is daardoor snel gemaakt.

“Mario leerde mij de kneepjes van het vak”

Hoe ben je bij ons gekomen?

Door een reorganisatie in 2011 zat ik thuis en zag ik al zoekende een advertentie van Object&co. Zo leerde ik onze directeur Mario kennen en die leerde mij de kneepjes van het vak. Het was voor mij heel fijn dat ik bij Object&co een goede ondersteuning kreeg om het vak echt te leren.

Makelaars in diverse regio’s

Wij merken dat onze klanten vanuit diverse regio’s andere behoeftes hebben. Los van het feit dat een stad als Rotterdam andere foto’s oplevert, is het ook echt anders in de Achterhoek. “Ik merk dat ik hier veel foto’s aan moet leveren. Natuurlijk, als ik een boerderij in beeld breng dan zorgt dat ook voor meer foto’s. Ik krijg veel aanvragen voor grote boerderijen of luxe vrijstaande huizen, dan heb je al snel veel details die je toch wil laten zien.

“Mensen onderschatten hoeveel tijd het mij kost”

Bekijk hier enkele foto’s die Marcel geschoten heeft. Vanwege de hoeveelheid data hebben wij de foto’s iets bijgesneden.

Tips van Marcel

Mensen onderschatten vaak hoeveel tijd het kost om al het werk, op locatie, te doen. Vrijstaande woningen en boerderijen zijn complex om te meten. Daarnaast is er vaak een grote tuin, een achterhuis, een kapschuur en een grote garage om op de foto vast te leggen. Het is erg belangrijk om de bewoners op de hoogte te stellen van de tijd die je nodig hebt. Daardoor creëer je rust en duidelijkheid. Gun jezelf ook de tijd om mooie foto’s maken. Zodoende lever je uiteindelijk ook wat een makelaar wil laten zien.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Marcel voor het delen van zijn verhaal! Eerder spraken wij met René, onze woningfotograaf uit Zevenaar. Marcel heeft voor het volgende verhaal Anne Hoeijmakers uit Roermond genomineerd. In onze volgende blog stellen we daarom Anne aan jullie voor.

Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Terug naar blog
Bel ons
Route