Een Matterport 3D tour is een virtuele tour van uw thuis. In deze virtuele tour kunt u uw woning doorlopen, maar dan volledig online. U bent dus niet afhankelijk van een makelaar en kunt zelf bepalen welke ruimte u wilt bekijken, maar wat zijn nou de ultieme voordelen van zo’n Matterport tour? Dat leest in u in deze blog.

Het zijn, zeker gezien de krapte op de woningmarkt, toch rare tijden voor vastgoed Nederland. Makelaars worstelen met gepaste oplossingen om toch een woning/(t)huis te presenteren. Deze complete virtuele ervaring biedt zowel de makelaar als u een aantal essentiële voordelen.

Voordeel 1. Een huis bezichtigen kan nu zonder enig risico op besmetting met Covid-19

Het afgelopen jaar heeft het coronavirus voor nogal wat zorgen gezorgd. Zeker de makelaar, die van nature uit een huis wil presenteren, moest nogal wat aanpassen. Zo verzorgt de ene makelaar bezichtigingen via Facetime en zoekt de ander weer naar andere creatieve oplossingen.

Om echt het risico op besmetting te reduceren raden wij onze Matterport 3D tours aan. Dankzij deze virtuele ervaring kunt u door het hele huis heen lopen en lijkt het net alsof u er echt. Een bijkomend voordeel is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de anderhalve meter. U zit namelijk gewoon comfortabel in uw eigen stoel vanuit uw huis. Bekijk alle ruimtes in alle hoeken dankzij de hoogwaardige 360 graden scans, zonder kans op besmetting.

Voordeel 2. U kunt uw droomhuis nu zo vaak bezichtigen als u maar wil

Normaal gesproken moet u natuurlijk een afspraak maken om dat speciale huis te bezichtigen. U belt, maar honderd anderen bellen ook. Dan is het vaak nog de vraag of er überhaupt een afspraak mogelijk is. “Maandagochtend om half 10 heeft de makelaar nog tijd?” “S###, de tandarts… Het huis is wel echt heel bijzonder… even verplaatsen!

Eenmaal een afspraak gemaakt moet u weer wachten tot de makelaar aanwezig is en twijfelt u naderhand toch? Dan is een nieuwe afspraak maken soms niet eens mogelijk. Met onze Matterport 3D scans heeft u daar geen last van en kunt u zo vaak en wanneer u wil het huis bezoeken. U bent geen tijd kwijt aan het maken van afspraken.

Voor de verkoper is het natuurlijk ook fijn dat hij/zij niet iedereen over de vloer hoeft te hebben,  maar dat iedereen vanuit hun eigen thuis het huis kan bekijken. Dubbele bezichtigen zijn dan ook geen probleem meer, online komt u niemand tegen.

Voordeel 3. Bekijk alles haarscherp en aangevuld met details

U kunt elke ruimte die gescand is tot in details bekijken. Dit biedt uiteraard ook de optie om allerlei informatie over het huis te verwerken in de tour. Denk bijvoorbeeld aan het type keuken dat erbij komt of de comfortopties van het ligbad in de badkamer.

Daarnaast kunt u van elke kamer de afmetingen zien en kunt u alvast nagaan of uw bank makkelijk of niet in de woonkamer geplaatst kan worden. Indien de makelaar dit wil kan er per ruimte allerlei extra informatie geboden worden. Video’s met informatie door de makelaar kunnen geïntegreerd worden in de tour. Praat de makelaar heel snel? Nou, dan bekijkt u het filmpje toch een paar keer!

Samenvatting

Een Matterport 3D tour biedt dus vele voordelen! Onze collega’s door het land heen helpen u graag verder als u vragen heeft over bijvoorbeeld de prijs of de mogelijkheden. Wij sommen nogmaals voor u de belangrijkste voordelen op. Met een Matterport 3D tour kunt u:

1. Een huis bezichtigen zonder enige kans op besmetting!
2. Het huis zo vaak als u wilt, op welke tijdstip dan ook zonder enige afspraak bekijken.
3. Alles tot in details bekijken met de mogelijkheid om allerlei informatie te lezen of te zien.*

* = Afhankelijk van wat de makelaar allemaal in de tour laat opnemen. In principe kan bijna alles geïntegreerd worden in een tour.

Matterport voor bedrijfsonroerendgoed (BOG)

Wilt u als bedrijf uw showroom zichtbaar maken? Ook voor bedrijven is een virtuele tour in deze tijd, met Covid-19, erg interessant. Bekijk onze speciale BOG-pagina voor meer informatie en neem contact op met Lex Bruil voor een aanbod op maat.

Bel ons
Route