Lex is al jaren actief als fotograaf, voordat Lex bij Object&co kwam had hij al voor magazines gefotografeerd en was hij huwelijksfotograaf. Hij werkt inmiddels al 30 jaar in de fotografiewereld en sinds een paar maanden bij Object&co. In deze blog vragen wij hoe het hem bevalt als woningfotograaf.

Wat deed je voordat je bij Object&co kwam?

Voordat ik bij Object&co kwam had ik al ruime ervaring met fotografie, ik ben namelijk al 30 jaar werkzaam als fotograaf. Van portretten en reportages voor grote bedrijven (jaarverslagen, relatie- en personeel magazines) tot opdrachten voor non-profit organisaties en interieurs voor woon- en lifestylemagazines.

Tien jaar geleden brak de economische crisis uit, daardoor gingen bedrijven veel zuiniger met hun geld om. Dit resulteerde in minder opdrachten waarop ik besloten heb om het fotograferen van bruiloften erbij te doen. Dat is mooi werk omdat je dan echt een onderdeel van zo’n speciale dag bent. Het is bijzonder om zo’n dag met het bruidspaar mee te maken, de blijdschap, maar soms ook de tranen.

woningfotograaf haarlemmermeer

Bent u op zoek naar een ervaren fotograaf en inmeter in de regio Haarlemmermeer? Dan is Lex voor u de ideale persoon. U kunt Lex altijd een mail sturen of hem bellen op 06 – 51 08 29 32.

‘’ik hou ervan om nieuwe kennis op te doen’’

Toen kwam de coronacrisis waardoor er bijna geen bruiloften meer zijn. Zakelijke fotografie gaat wel gewoon door, maar toch wilde ik er wat bij doen. Een vriend en collega van mij, Vincent Adolfse, ook werkzaam bij Object&co, tipte me dat er nog een regio vrij was bij Object&co waar ik mogelijk aan de slag kon.

Ik werk er nu een aantal maanden en vind het vak als vastgoedfotograaf een mooi beroep. Het leuke is dat ik weer die sociale contacten heb, die ik ook bij de bruiloften had. Het is fijn dat ik zelf mijn opdracht kan inplannen. Ik hou ervan om nieuwe kennis op te doen, er komt namelijk veel meer bij kijken dan enkel foto’s maken. Zo vind ik de techniek van het inmeten erg leuk, dat je van een schets op papier super mooie plattegronden kan maken.

Hebben je vorige banen geholpen bij de stap naar Object&co?

‘’Ik heb een tijd voor Vivenda, een interieurmagazine, gewerkt’’

Voordat ik begon met werken heb ik de fotoacademie gedaan, daar leer je allerlei vormen van fotografie. Alle banen hiervoor hebben mij zeker geholpen, maar dit is echt wat anders. Ik heb een tijd voor Vivenda, een interieurmagazine, gewerkt. Dus met de fotografie van interieur en vastgoed had ik al ervaring. Het inmeten was wel even lastig om te leren, maar dankzij mijn meeloopdagen met Vincent Adolfse kreeg ik dit al snel onder de knie.

Wat doe je in je vrije tijd?

Voordat ik met de fotoacademie begon zat ik op de jazz-afdeling van het conservatorium in Amsterdam, met als hoofdvak gitaar. Ik heb ook in een aantal bands gezeten. Nu maak ik nog steeds muziek in mijn vrije tijd.

Als ik op vakantie ben of als ik ga wandelen, dan neem ik altijd mijn camera mee. Als dat met het gezin is, dan krijg ik na de zoveelste panorama die ik maak vaak te horen: “schiet nu eens op!”

Het volgende verhaal

Wij bedanken Lex voor zijn verhaal! Voor de volgende blog was Lex benieuwd naar het verhaal van Nils.

Heb je vragen? Stel ze! Heb je vragen over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou aan de slag. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Bel ons
Route