035 - 203 1532 info@objectenco.nl
In deze blog stellen wij Peter Edelaar aan jullie voor, onze Sales Manager Woningen. Peter is onze landelijk vertegenwoordiger en ruilde twee jaar geleden de makelaardij in voor Object&co. Waarom maakte hij deze switch en wie is Peter?

Leegstand – Lege huizen

Begin 2012 zag Peter een behoefte vanuit de markt en startte hij met zijn eigen makelaarskantoor (Leeghuis makelaardij). In verband met de crisis lukte het veel huiseigenaren niet om, zonder verlies, hun huis te verkopen. Peter had hierop een idee! Hij bood de huizen aan voor de hypotheekprijs: “Lukte het verkopen niet dan werd een tijdelijke huurder geplaatst terwijl de woning actief in de verkoop bleef staan. De huurinkomsten dekten de hypotheeklast totdat de benodigde verkoopopbrengst, voor een restschuld vrije verkoop, wel werd gerealiseerd. Zo hebben wij honderden eigenaren geholpen om hun huis zonder schulden te verkopen.

Sinds de start van zijn bedrijf werkte hij al samen met de fotografen van Object&co. Deze fotografen verzorgden zijn presentatie materiaal, meetrapporten en plattegronden. Zoals we weten trok de woningmarkt uiteindelijk weer aan. Hiermee verdween de economische ‘noodzaak’ van Peters’ makelaardij. “Ik kende Object&co al en had er goede ervaringen mee. Deze ervaringen hebben geleid tot een goed gesprek en deze functie.

Betrokken mensen

Object&co is anders georganiseerd dan het merendeel van de andere vastgoed medialeveranciers. Alle fotografen binnen Object&co zijn zelfstandig ondernemer, net als de makelaars waar ze voor werken. Dit zorgt voor een betrokken, service gerichte, relatie van de fotograaf met de makelaar en minstens zo belangrijk, met diens opdrachtgevers. “Mooie woningpresentaties helpen een makelaar niet alleen bij de verkoop van een woning, maar ook bij het ‘winnen’ van nieuwe opdrachten. Aspirant verkopers kijken immers naar de wijze van presentatie op Funda. Door de tijd heen ontstaat zo echt een samenwerking tussen de makelaar en de fotograaf die voor beide economische voordelen oplevert.

“Eerlijk en oprecht handelen is daarbij zeer belangrijk.”

Doordat Peter in het ‘makelaarswereldje’ bleef voelde de overstap naar Object&co natuurlijk. “In mijn eigen makelaardij was het bemiddelen tussen de woningbezitter, huurders en kopers een dagtaak. Eerlijk en oprecht handelen is daarbij zeer belangrijk. Dat is nu niet anders. Wanneer ik bij een makelaar naar binnen loop is de kennismaking belangrijk. Daarbij kan ik oprecht en vanuit eigen ervaring vertellen over de meerwaarde van onze fotografen & werkwijze. Dit komt door het model van Object&co (franchise met zelfstandig ondernemers), maar ook doordat de hele organisatie elkaar onderling helpt.

Object&co blijft groeien! Bent u makelaar en op zoek naar een betrouwbare medialeverancier? Wij bieden u de meest recente technologie en betrouwbare meetrapporten (NEN 2580). Waar dan ook in Nederland bieden wij u een vast contactpersoon en jaren kennis waar u op kunt vertrouwen. Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze diensten? Neem dan contact met mij op.

Peter Edelaar

Sales Manager Woningen, Object&co

“Bij de lichtste twijfel over de juiste toepassing van de BBMI helpen we elkaar.”

De onderscheidende factor van Object&co: het team

Wat ons volgens Peter onderscheidt ten opzichte van kleinere bedrijven of andere ZZP-ers? “Wij werken met professionals die al jaren in het vak zitten. Naast dat ze ieder hun eigen toko beheren, wat een zelfstandige taak is, onderhouden we onderling goed contact. Bij de lichtste twijfel over de juiste toepassing van de BBMI (Branchebrede Meetinstructie) helpen we elkaar. Het gevolg is dat er een enorm kennisplatform is ontstaan. Hierdoor komen fouten in plattegronden en meetrapporten bijna niet meer voor. Ditzelfde geldt voor een foto die ‘net niet lekker is’ en een franchiser vraagt hoe hij/zij dit kan verbeteren. Ik ben zelf geen fotograaf en snap dus geen …. van de technische termen waarover men spreekt, maar het resultaat is er altijd: een oplossing!

Peter Privé

Naast zijn werk is Peter actief in de keuken, hij organiseert graag avondjes voor zijn vrienden en familie. “Feestjes zijn altijd leuk! Daarnaast ga ik regelmatig met mijn hond wandelen en dan ergens een kop koffie of drankje doen. Qua sport klim ik, doe ik aan fitness en golf ik. Vroeger deed ik aan handbal. Mijn ‘best kept secret’ is dat ik al jaren lang een groentetuin onderhoud.

Het volgende verhaal

Wij bedanken Peter voor het delen van zijn verhaal! Vorige keer vertelde Thom Punte, franchisenemer bij Object&co, ons over hoe hij zijn werk ervaart. Ons volgende blog is met Gijs, onze vaste kracht in de Gooi en Vechtstreek regio. Blijf ons daarom volgen!

Heb je vragen? Stel ze! Wil je informatie over een specifiek onderwerp? Onze nieuwsredactie gaat graag voor jou op pad. Neem in dat geval contact op met Vincent Veenenberg.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Wilt u betrouwbare meetrapporten en professionele woningfotografie? Bekijk onze pakketten en neem contact met ons op!